Foto: DELFI

Pagājušā gada priekšpēdējā darbdienā, 28. decembrī, komercreģistrā ierakstītas izmaiņas zāļu ražotājas AS "Olainfarm" valdē - par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts Oļegs Grigorjevs, kurš līdz tam bija šī uzņēmuma valdes loceklis, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"Lursoft" izziņa liecina, ka Grigorjevs "Olainfarm" valdē darbojas kopš 2016. gada februāra, bet kopumā uzņēmumā viņš strādā kopš 2001. gada.

Vienlaikus Grigorjevs ir arī valdes priekšsēdētājs zāļu ražotājam piederošajā aptieku tīklā SIA "Latvijas Aptieka", kā arī valdes loceklis "Olainfarm" meitasuzņēmumos SIA "Kiwi Cosmetics" un SIA "Aroma".

Jauns valdes priekšsēdētājs zāļu ražotājam bija jāieceļ, jo pērn 9. decembrī nomira uzņēmuma vadītājs un "Olainfarm" lielākais akcionārs Valērijs Maligins, kuram 2017. gada 31. oktobrī tieši piederēja 26,92% "Olainfarm" akciju, bet netieši caur viņam pilnībā piederošo SIA "Olmafarm" - 42,56% akciju, nodrošinot kontroli pār 69,48% "Olainfarm" akciju.

Veiktas arī citas izmaiņas "Olainfarm" valdē. Par valdes locekli iecelts Raimonds Terentjevs, kuram ir tiesības pārstāvēt komercsabiedrību kopīgi ar vismaz diviem valdes locekļiem. Savukārt valdes loceklim Mihailam Raizbergam mainīts pārstāvības tiesību apjoms, un viņš turpmāk var pārstāvēt komercsabiedrību atsevišķi.

Bez minētajiem valdes locekļiem "Olainfarm" valdē turpina darboties Veronika Dubitska, Vladimirs Krušinskis, Salvis Lapiņš un Mārtiņš Tambaks.

"Olainfarm" ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. "Olainfarm" konsolidētais apgrozījums 2016. gadā bija 110,69 miljoni eiro, un koncerna peļņa pēc nodokļiem bija 11,58 miljoni eiro.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!