Foto: LETA

Latvijas ziepju un vannas kosmētikas tirgotāja un ražotāja "Stenders" apgrozījums Krievijā kopš embargo ieviešanas ir samazinājies par 20-30%, intervijā sacīja "Stenders" padomes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš.

Viņš teica, ka tirdzniecība Krievijā patlaban norit diezgan stabili un šajā ziņā nav ne krituma, ne pieauguma, savukārt uzņēmuma apgrozījums kopš embargo iestāšanās ir samazinājies. "Krievijā esam nedaudz paaugstinājuši cenas, lai kompensētu rubļa vērtības kritumu, bet tu nevari pacelt cenu par 30-40%, tad uzreiz būs pārdošanas apjomu kritums. Pārrēķinot eiro, kritums varētu būt 20-30% apmērā," sacīja Bērziņš.

Vienlaikus viņš norādīja, ka tuvākajā laikā situācija Krievijā, visticamāk, neuzlabosies. "Neuzņemos prognozēt situācijas Krievijā attīstību, bet, protams, nekas saulains un spožs tur visdrīzāk nav gaidāms. Ja arī kaut kas pamainīsies uz labo pusi, jau ir kaut kāda inerce uzņemta, attiecīgi, manuprāt, šis gads nebūs nekāds labais," teica Bērziņš, piebilstot, ka "Stenders" negrasās pamest Krievijas tirgu, taču ir ielicis šo tirgu riska zonā.

Bērziņš teica, ka "Stenderam" Krievijā ir gan savi, gan franšīzes partnera veikali. Par spīti ekonomiskajai situācijai franšīzes partneri ne vienu "Stenders" veikalu negrasās slēgt ciet, viņš sacīja. "Tas ir interesanti, ka pagaidām nē. Šis gads tur būs interesants, gada beigās varēsim novilkt līniju un saprast, kas un kā ir noticis," teica Bērziņš.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, "Stenders" 2014.gadā strādāja ar aptuveni 6,4 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt 2013.gadā "Stenders" strādāja ar 6,454 miljonu eiro apgrozījumu un 233,1 tūkstoša eiro zaudējumiem, liecina datubāzē "Lursoft" publicētā informācija.

"Stenders" ir dibināts 2001.gadā un pieder Latvijas uzņēmumam "BaltCap Latvia Venture Capital Fund", Saūda Arābijas uzņēmumam "Yamany Ameen Ali Y" un trīs Latvijas privātpersonām. Informācija uzņēmuma mājaslapā liecina, ka "Stenders" veikali ir atvērti 22 pasaules valstīs - Latvijā, Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Spānijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!