Foto: Publicitātes foto

Latvijas ziepju un vannas kosmētikas ražotāja un tirgotāja "Stenders" veikalu apgrozījums pērn sasniedzis 27 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš, pavēstīja uzņēmuma Mārketinga un komunikācijas vadītāja Baiba Čipa-Ziemele.

Pēc viņas teiktā, uzņēmums ir gandarīts par stabilu darbību visos tā pārstāvētajos tirgos, it sevišķi ar izaugsmi Āzijas reģionā, kur kopā atvērti jau vairāk nekā 115 veikali un 2013. gada nogalē atvērta uzņēmuma pārstāvniecība Filipīnās.

Čipa-Ziemele informēja, ka 2013.gadā "Stenders" atvēris 43 jaunus veikalus, līdz ar to veikalu skaits pieaudzis līdz 230 veikaliem 22 pasaules valstīs. "Vislielākā izaugsme turpinās Ķīnā, kur darbojas jau 110 "Stenders" veikali 46 lielākajās pilsētās. Eiropā jauni veikali tika atvērti Vācijā, Austrijā un Šveicē, kur arī 2014.gadā tiek plānota stabila attīstība.

2013. gada nogalē ir veiksmīgi uzsākta sadarbība ar jaunu partneri Apvienotajos Arābu Emirātos, un jau 2014. gada pavasarī tiks atvērts pirmais "Stenders" veikals Dubaijā," stāstīja uzņēmuma pārstāve.

"Stenders" vadītājs Jānis Bērziņš savukārt atzina, ka 2013.gadā piesaistītās investīcijas uzņēmums ir sācis izmantot ražošanas modernizācijā un jaunu produktu izstrādē. "Veiksmīgi piesaistītās investīcijas ir palīdzējušas paātrināt jaunu produktu ieviešanu tirgū, kas stiprinās "Stenders" sortimentu un konkurētspēju pasaules kosmētikas tirgū. Kopā veikalu plauktos aizvadītajā gadā nonāca 39 jauni produkti," informēja Bērziņš.

Ņemot vērā darbības aktivizēšanu Dienvidaustrumāzijā, jaunu kanālu attīstību un darbības tālāku optimizāciju svarīgākajos tirgos – Āzijā, Krievijā, NVS un Eiropā –, 2014. gadā plānots sasniegt apgrozījuma pieaugumu par 20%, atzīmēja "Stenders" vadītājs.

Jau vēstīts, ka "Stenders" pērn oktobrī piesaistīja investīcijas 1,5 miljonu eiro apmērā no Baltijas riska kapitāla investīciju uzņēmuma "BaltCap", kas ieguva 20% uzņēmuma kapitāldaļu.

"Stenders" ir dibināts 2001.gadā un pieder Saūda Arābijas uzņēmumam "Yamany Ameen Ali Y" un trīs Latvijas privātpersonām. "Stenders" franšīzes veikali ir atvērti vairāk nekā 20 pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!