Foto: LETA

Veiktas izmaiņas Latvijas kosmētikas ražotāja SIA "Stenders" vadībā, no valdes priekšsēdētāja amata atceļot Žiljēnsu Laportu, kurš šos pienākumus pildīja kopš 2015.gada sākuma, un viņa vietā ieceļot uzņēmuma Krievijas filiāles vadītāju Aleksandru Novinsku.

Kā informēja uzņēmuma mārketinga un komunikāciju vadītāja Baiba Čipa-Ziemele, darba līgums ar Laporti beidzas 31.martā, pēc tam viņš turpinās konsultēt uzņēmumu dažādos globālās attīstības jautājumos.

Kā norāda uzņēmumā, Laportes vadībā "Stenders" spējis audzēt apgrozījumu līdz 8,2 miljoniem eiro, tāpat noslēgti jauni sadarbības līgumi, atvērts pirmais uzņēmuma veikals Singapūrā un ievērojami attīstīts produktu sortiments.

"2015.gads ir bijis veiksmīgs visos uzņēmuma pārstāvētajos reģionos. Atvērts pirmais veikals Singapūrā, noslēgti sadarbības līgumi ar partneriem Vjetnamā, kur pēc mēneša vērsies jauns veikals, un Filipīnās, kur mūsu produkciju jau var iegādāties lielākajā vietējā departamenta veikalu tīklā," norāda uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš.

Vienlaikus viņš atzīst, ka, domājot par uzņēmuma tālāko attīstību, jauno vadītāju nolemts izvēlēties starp pašu vadošajiem darbiniekiem.

"Novinska jau sešus gadus veiksmīgi vada "Stenders" Krievijas uzņēmumu un ir pierādījusi savu vadītāja talantu, attīstot darbību šajā ne visai vienkāršajā tirgū," skaidro Bērziņš.

Kā ziņots, "Stenders" jaunā finanšu gada deviņu mēnešu periodā no 2015.gada 1.aprīļa līdz šī gada 31.janvārim apgrozījusi 6,2 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk nekā atbilstošajā periodā gadu iepriekš. Peļņas un/vai zaudējumu rādītāji par darbību deviņos mēnešos, salīdzinot ar tādu pašu periodu gadu iepriekš, patlaban vēl nav aprēķināti, norāda "Stendera" pārstāve.

Uzņēmums šo finanšu gadu, kas ilgst no 2015.gada 1.aprīļa līdz 2016.gada 31.martam, plāno noslēgt ar 8,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas būs par 35% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Stenders" 2014.gadā apgrozīja 6,24 miljonus eiro un cieta zaudējumus 326 593 eiro apmērā. 2013.gadā uzņēmums apgrozīja 6,47 miljonus un cieta zaudējumus 233 114 eiro apmērā.

SIA "Stenders" dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 495 151 eiro. "Stendera" lielākā īpašniece ir Ieva Eglīte, kurai pieder 67,74% daļu, Komandītsabiedrībai "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" pieder 29,41% daļu, Saūda Arābijas pilsonim Amīnam Ali Jamanī pieder 1,46%, bet Jānim Bērziņam un Zanei Stavrai - pa 0,69% daļu.

"Stendera" kosmētiku var iegādāties vairāk nekā 200 veikalos un departamenta veikalos 22 pasaules valstīs - Latvijā, Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Spānijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!