Foto: F64

Šajās dienās savu uzņēmumu SIA "PAX" reģistrē divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks svarcelšanā Viktors Ščerbatihs, kurš šogad pārtrauca savu karjeru profesionālajā sportā. Tas būs neliels uzņēmums, kas nodarbosies ar ražošanu, informēja Ščerbatihs.

Sportists pastāstīja, ka viņa dzīvē joprojām liela loma ir sportam un sportošanu pavisam viņš nedomājot atmest.

Uzņēmējdarbībā Ščerbatihs iesaistās pirmoreiz - savā ziņā viņš ņēmis vērā drauga padomus. Viņa uzņēmums - SIA "PAX" - darbosies Dobelē, tā būs neliela ražotne, kurā strādās divi trīs cilvēki un paši nodarbosies arī ar pārdošanu, pastāstīja Ščerbatihs.

"Kaut kas taču ir jādara," sacīja Šcerbatihs, skaidrojot, ka pagaidām viņš vēlas paturēt noslēpumā ražošanas veidu un nozari, jo viss vēl esot tapšanas stadijā, uzņēmuma darbība tiks sākta pamazām, un topošajam uzņēmējam ir bažas, ka kāds ko "nenoskauž".

Uzņēmums SIA "PAX" reģistrēts 19.septembrī Dobelē, un Viktors Ščerbatihs ir arī tā valdes loceklis.

Kā ziņots, šā gada aprīlī sportista treneris Eduards Andruškevičs pavēstīja, ka divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks svarcelšanā Viktors Ščerbatihs savainojuma dēļ nevarēs startēt gaidāmajā Eiropas čempionātā, kas nozīmē sportista karjeras beigas.

Līdz pēdējam brīdim Ščerbatihs cerēja, ka varēs startēt Eiropas čempionātā, kas 37 gadus vecajam sportistam būtu pēdējā iespēja kvalificēties šī gada Londonas olimpiskajām spēlēm. Tomēr vingrinājumos ar lielajiem svariem nepārvaramas izrādījušās ceļgalu un muguras problēmas, tāpēc nolemts, ka ar šādu veselības stāvokli sportists čempionātā nebūs konkurētspējīgs.

Savā sportista karjerā viņš startējis četrās Olimpiādēs.

Ščerbatihs traumas dēļ nepiedalījās arī pagājušā gada novembrī notikušajā pasaules čempionātā, kas bija vienas no divām atlases sacensībām uz šī gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

2004.gada Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs un 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu bronzas godalgas laureāts svara kategorijā virs 105 kilogramiem Ščerbatihs nozīmīgākajās sacensībās augstus rezultātus nebija sasniedzis jau kopš Pekinas Olimpiādes.

2010.gada pasaules čempionātā viņš palika bez rezultāta, jo grūšanā nespēja stieni pacelt nevienā no trijiem mēģinājumiem, bet 2009.gada pasaules čempionātu sportists nepabeidza traumas dēļ. Tikmēr Eiropas čempionātos Ščerbatihs nebija startējis kopš 2008.gada.

Pagājušā gada aprīlī mūžībā aizgāja Ščerbatiha māte Tatjana, kas vienmēr bija sportista kvēlākā fane un allaž apmeklēja visas dēla sacensības. Mātes veselības problēmu dēļ Ščerbatihs nestartēja pagājušā gada Eiropas čempionātā.

Savas karjeras laikā Ščerbatihs piecas reizes uzvarējis Eiropas čempionātā, bet kopā izcīnījis deviņas godalgas, savukārt pasaules čempionātā triumfējis vienu reizi un kopā ticis pie četrām medaļām.

Ščerbatihs bijis arī 9.Saeimas deputāts no Zaļo un zemnieku savienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!