Foto: LETA

Igaunijas otrā lielākā pilsēta Tartu risina sarunas ar Latvijas lidsabiedrību "airBaltic" par lidojumu atsākšanu maršrutā Rīga-Tartu, vēsta Igaunijas raidkorporācija ERR.

"airBaltic" reisus uz Tartu apturēja 2011.gada augustā, norādot uz Tartu lidostas sniegto pakalpojumu zemo kvalitāti.

Tartu mēra vietnieks Ergo Annuks pagājušajā nedēļā viesojās Rīgā, kur tikās arī ar "airBaltic" vadību.

Kā sabiedriskajai televīzijai ERR sacīja Annuks, pagātnes nevienprātības ir aizmirstas un sarunas ar "airBaltic" tiek risinātas no baltas lapas.

Tartu pašvaldība nevēlas subsidēt reisus, bet var piedāvāt mārketinga atbalstu.

Latvijas lidsabiedrība reisu maršrutā Rīga-Tartu piedāvā apkalpot ar jaunajām "Bombardier" tipa lidmašīnām, kurām ir 76 vietas.

"Šeit noteikti radīsies jautājums par vietu piepildīšanu, lai mēs varētu garantēt peļņu, taču galvenais ir viņu ["airBaltic"] interese neciest zaudējumus," sacīja Annuks. "Pilsētai ir sev jājautā, vai tā ir gatava garantēt, ka aviokompānija necietīs zaudējumus."

"Viņi ("airBaltic") piedāvā konkrētu plānu un tirgus analīzi. No Rīgas var lidot uz 39 galamērķiem. Viņi ir gatavi [reisus uz Tartu] sāk nekavējoties. Jautājums ir pat to, kurš atbildēs par kādiem riskiem. Mēs šodien nevaram pieņemt lēmumu par to, cik lielu lidmašīnu piepildījumu mēs varam garantēt. Vēl jāveic daudz darba," skaidroja Annuks.

Latvijas tūristu skaits Tartu 2012.gadā pieauga par 45%, salīdzinot ar 2011.gadu.

"Estonian Air" reisus maršrutā Tallina-Tartu apturēja pagājušā gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!