Foto: Reuters/Scanpix

Mobilo sakaru operators "Tele2" šogad plāno uzbūvēt vismaz 60 bāzes staciju visā Latvijā, kopumā investējot apmēram trīs miljonus eiro, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Paralēli investīcijām infrastruktūrā un tīkla jaudas palielināšanā, "Tele2" turpinās papildus investēt arī 4G+ un 4G++ tehnoloģijās, tādējādi nodrošinot lielāku interneta ātrumu klientiem, norādīja uzņēmumā.

"Pašlaik "Tele2" ir plašākais un visefektīvāk izveidotais 4G tīkla pārklājums, kas pieejams 99% Latvijas iedzīvotāju, un, pēc Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) mērījumiem, "Tele2" ir vidēji ātrākais mobilais internets visā Latvijā. Lai nodrošinātu mūsu klientiem nemainīgi augstu sakaru kvalitāti un ātru mobilo internetu, papildu jaunām bāzes stacijām, izvērtējot tīkla noslodzi, turpinām attīstīt arī 4G+, kas šobrīd sniedz vēl lielāku mobilā interneta ātrumu, kā arī 4G++ tehnoloģijas, kas nodrošina šobrīd pasaulē ātrāko mobilo internetu. Ņemot vērā jau paveikto un plānoto, paredzam, ka "Tele2" būs līderis arī jaunākajos SPRK mobilā interneta ātruma mērījumos," komentēja uzņēmuma tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

"Tele2" apgrozījums pērn bija 105,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) no pamatdarbības sasniedza 33,6 miljonus eiro, pieaugot par 6,5%, salīdzinot ar 2015.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!