Foto: stock.xchng

Mobilo sakaru operators "Tele2" tīkla infrastruktūrā galvaspilsētā papildus ir ieguldījis 700 000 eiro, uzstādot 57 jaunas bāzes stacijas, informēja uzņēmumā.

Saskaņā ar "Tele2" datiem Rīgā pusotra gada laikā mobilā interneta patēriņš ir dubultojies.

"Esam uzstādījuši 57 bāzes stacijas - jaunās 4G un 3G bāzes stacijas nodrošina klientiem ātru mobilo internetu, savukārt GSM bāzes stacijas rūpējas par vēl augstvērtīgāku balss sakaru pārraidi. Mūsu mērķis ir nodrošināt klientiem lielisku mobilā interneta lietošanas pieredzi, un tādēļ arī šogad turpinām plānveidīgi attīstīt 4G tīklu galvaspilsētā un reģionos, lai tas būtu pieejams jau 90% valsts iedzīvotāju," saka "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Arī Rīgas apkārtnē darbu sākušas desmit jaunas "Tele2" bāzes stacijas: Babītē, Baltezerā, Cekulē, Garkalnē, Jaunmārupē, Kalngalē, Stopiņos, Upesciemā un Vangažos.

Sakaru tīkla izbūvē "Tele2" investējis 9 miljonus eiro, balss sakari ir pieejami 99% iedzīvotāju un 3G mobilais internets - 95% iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka "Tele2" plāni paredz nodrošināt ceturtās paaudzes 4G tīkla pārklājumu, kas būs pieejams 90% Baltijas valstu iedzīvotāju.

"Tele2" ir zviedru "Tele2 AB" grupas uzņēmums, kas ir viena no Eiropas lielākajām telekomunikāciju kompānijām un nodrošina 37,6 miljoniem klientu 11 valstīs fiksētos un mobilos sakarus, kā arī datu pārraides un interneta pakalpojumus. Uzņēmums pērn strādājis ar 18 518 558 eiro peļņu, kas ir par 21% lielāka nekā 2012.gadā, kad tika nopelnīti 15 256 412 eiro un apgrozījums bijis 110 074 189 eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2012.gadā, kad tas bija 118 323 970 eiro.

"Tele2" Latvijā formāli pieder "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder zviedru koncernam. "Tele2 Holdings" arī pieder citas "Tele2" struktūrvienības Latvijā, tostarp "Tele2 Shared Services Center", kas veic rēķinvedības un uzskaites sistēmu uzturēšanu "Tele2" grupai visā Eiropā no Latvijas.

Šī gada trešajā ceturksnī mobilo sakaru operators "Tele2" palielinājis EBITDA peļņas rādītāju par 9,2%, kas kopumā sasniedza gandrīz deviņus miljonus eiro, biznesa portālam "Nozare.lv" paziņoja uzņēmuma komunikāciju speciāliste Irēna Zeiza.

"Tele2" apgrozījums 2014.gada 3.ceturksnī bija 25,5 miljoni eiro, kas ir par 3,7% mazāk nekā tai pašā laika posmā pērn, kad tas sasniedza 26,47 miljonus eiro. Kritums tiek skaidrots ar to, ka pēdējo piecu gadu laikā negatīvu ietekmi uz mobilo sakaru uzņēmumu apgrozījumu radījuši samazinātie viesabonēšanas un starpsavienojuma tarifi, kurus nosaka Eiropas Komisija (EK) un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!