Foto: LETA
Informācijas tehnoloģiju un telekomunikācijas uzņēmums "Telia Latvija" apgrozījums ir pieaudzis par 1% līdz 8,48 miljoniem eiro (5,96 miljoniem latu), salīdzinot ar 8,40 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, informēja mediju attiecību konsultante Maija Dulle-Sūniņa.

Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, uzņēmuma apgrozījums pieaudzis laikā, kad saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) datiem elektronisko sakaru nozares kopējais tirgus samazinājums bija 6,48%.

2013.gadā "Telia Latvija" atklāja ātrgaitas optisko maģistrāli, kas savieno Latviju ar Lietuvu un Igauniju, un tālāk ar citām valstīm, kā arī aktīvi izvērsa mākoņskaitļošanas pakalpojumus, piedāvājot saviem klientiem vairākus jaunus un inovatīvus IT ārpakalpojumus.

"Telia Latvija" ir samazinājusi un norakstījusi pamatlīdzekļu bilances vērtību par kopējo summu 7,88 miljonu eiro, kas pamato uzņēmuma bilancē uzrādītos zaudējumus 7,06 miljonu eiro apmērā. 2014. gada 10.aprīlī uzņēmuma dalībnieki ir nolēmuši palielināt pašu kapitālu par 5,99 miljoniem eiro.

Lēmums veikt korekcijas pamatlīdzekļu bilances vērtībā bijis balstīts uz aktīvu izvērtēšanu, kuras laikā tika konstatētas atšķirības starp bilances un faktiskajām vērtībām, kas radušās laika gaitā. "Augstās konkurences un citu faktoru dēļ patērētāju cenas Latvijā ir relatīvi zemas, turpretī ieguldījumi ir nepieciešami tādā pašā līmenī kā citur Eiropā. Tā rezultātā aktīvu atdeve ir bijusi pārvērtēta, ko arī šobrīd atspoguļojam bilancē,” norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Mikus Ozols.

"Telia Latvija" ir palielinājusi mākoņskaitļošanas un datu centru pakalpojumu sniegšanas apjomus par 64%.

“Mākoņskaitļošana un datu centri ir viena no Telia Latvija prioritātēm,” uzsver Ozols. Pagaidām "Telia Latvija" ieņēmumi no jauno mākoņskaitļošanas un datu centru pakalpojumu sniegšanas esot salīdzinoši nelielu daļu, tomēr tie, pretēji komunikācijas pakalpojumu tirgum, ir augoši sektori ar potenciālu gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Kā ziņots, "Telia Latvija" dibināta 1992.gadā. Uzņēmums piedāvā mākoņskaitļošanas, datu centru, interneta, datu pārraides, kā arī citus IT pakalpojumus. "Telia Latvija" ieguldījusi vairāk nekā 30 miljonus eiro (21 miljonu latu) tīkla infrastruktūras, datu centru un mākoņskaitļošanas pakalpojumu attīstībā. "Telia Latvija" ir Zviedrijas telekomunikāciju koncerna "TeliaSonera" AB grupā iekļauts uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!