Foto: AFP/Scanpix

Skandināvijas telekomunikāciju holdings "TeliaSonera" paudis atbalstu izskanējušajai informācijai par telekomunikāciju uzņēmumu SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un SIA "Lattelecom" apvienošanu, kā arī vēlas nostiprināt savas pozīcijas šajā tirgū Latvijā, vēsta "Reuters".

"Uzskatām, ka starp šīm kompānijām ir zināma sinerģija. Tāpat uzskatām, ka ir iespējams veidot vēl ciešāku šo kompāniju sadarbību," aģentūrai "Reuters" paudis "Telia Sonera" pārstāvis un LMT jaunais padomes priekšsēdētājs Kenets Radne.

Ceturtdien žurnāls "Ir", atsaucoties uz tā rīcībā nonākušu slepenu ziņojumu, kas iesniegts valdībā un par ko plānots lemt tuvākajā laikā, vēstīja, ka varētu tikt apvienoti LMT un "Lattelecom". Tikmēr Ekonomikas ministrija (EM) uzsvēra, ka patlaban netiek apspriesta uzņēmumu privatizācija, bet tiek vērtēti iespējamie uzņēmumu pārvaldības modeļi, kas nodrošinātu to vērtības pieaugumu, attīstību, līdzekļu un administratīvo izmaksu ekonomiju un uzlabotu pakalpojumu un servisa līmeni klientiem.

2008.gadā Latvijas valdība noraidīja "Telia Sonera" vēlmi kļūt par vienīgājiem kompāniju īpašniekiem, tomēr Skandināvijas koncerns šo domu nav atmetis. "Mēs joprojām esam ieinteresēti palielināt savu daļu kompānijās," starptautiskajai biznesa ziņu aģentūrai pavēstījis Radne.

Elektronisko sakaru operatora "Lattelecom" kapitāldaļas pieder Latvijas valstij - 51% - un "TeliaSonera" - 49%. Savukārt mobilo sakaru operatorā LMT 49% kapitāldaļu pieder "TeliaSonera", 23% - "Lattelecom", 23% - LVRTC, 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!