Foto: LETA

Administratīvā rajona tiesa nolēmusi atteikt pieņemt Šveices dzelzceļa kompānijas "Stadler" pieteikumu atzīt par prettiesisku pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) un Spānijas kompānijas "Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles S.A." (CAF) līgumu par jaunu vilcienu iegādi, aģentūrai BNS pastāstīja tiesas priekšsēdētāja palīdze Inese Deme.

Šāds lēmums pieņemts, jo pieteikumu iesniegusi persona, kura nav tiesīga to darīt.

Lēmums gan vēl ir pārsūdzams 10 dienu laikā no tā saņemšanas dienas.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa iepriekš "Stadler" pieteikumu atstāja bez virzības līdz 29.oktobrim.

"Stadler" oktobra sākumā vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar prasību atzīt par spēkā neesošu PV un CAF parakstīto līgumu, balstoties uz plašsaziņas līdzekļos pieejamo informāciju par to, ka 2.aprīlī PV un CAF parakstītajā līgumā grozīti vairāki punkti un tie vairs neatbilst konkursa noteikumiem. "Mūsuprāt, šos punktus nedrīkstēja grozīt, tādēļ arī lūdzam parakstīto līgumu atzīt par spēkā neesošu," iepriekš paskaidroja "Stadler" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Uzņēmums arī lūdza tiesu šajā lietā noteikt pagaidu noregulējumu, kas paredz, ka vilcienu iepirkuma ietvaros nevar veikt citas darbības, kamēr nav izskatīts "Stadler" pieteikums atzīt PV un CAF līgumu par spēkā neesošu.

PV bija iecerējis iegādāties 34 elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus. Iepirkuma iegādes kopējās izmaksas tika plānotas 144 miljoni latu, tostarp Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums būtu 100 tūkstoši latu, bet PV līdzfinansējums ‒ 44 miljoni latu. Konkursā par vilcienu piegādi uzvarēja CAF, taču ar to noslēgtajā līgumā bija jāveic grozījumi, lai nezaudētu ES līdzfinansējumu 100 miljonu latu apmērā jauno vilcienu iepirkumā. Vienošanās ar CAF par līguma izmaiņām netika panākta un līgums spēkā nestājās. Lai apgūtu ES finansējumu, to iecerēts pārdalīt citiem projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!