Foto: LETA
Vidzemes rajona tiesa Madonā šodien nolēma noraidīt SIA "Preiss Būve" maksātnespējas procesa pieteikumu par maksātnespējas procesa pasludināšanu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai "VAKS", pastāstīja Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Nora Liepiņa.

Jau vēstīts, ka Vidzemes rajona tiesa Madonā skatīja lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "VAKS" maksātnespējas pieteikumu, ar kuru tiesā vērsusies būvkompānija "Preiss būve".

"VAKS" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons iepriekš teica, ka "Preiss būve" apņēmās uzbūvēt kooperatīvam graudu elevatoru Valmierā, taču 2016. gadā sākto investīciju projektu tā arī nav pabeigusi, jo, pēc "Preiss būves" skaidrotā, pietrūcis celtniecības materiālu. Tādējādi "VAKS" uzņēmumam piemēroja soda naudu par līgumsaistību nepildīšanu. "Viņi vēlas, lai mēs samaksājam visu summu par objektu, arī par viņu savlaicīgi nepadarītajiem darbiem, bet mēs tam nepiekrītam," viņš sacīja, norādot, ka graudu elevators joprojām nav darba kārtībā.

Jansons gan nenosauca summu, par kādu radies strīds, taču norādīja, ka tā nepārsniedz "VAKS" mēneša peļņu. Viņš arī uzsvēra, ka "VAKS" nav maksātnespējas pazīmju un kooperatīvs plāno turpināt darbību ierastajā režīmā.

"Preiss būve" valdes loceklis un līdzīpašnieks Jānis Priednieks sacīja, ka starp abiem uzņēmumiem ir saimniecisks strīds, kuru nav izdevies atrisināt vienošanās ceļā. "Lieta ir nodota juristiem un lai viņi ar to nodarbojas, tāpēc vairāk neko nevarēšu komentēt," viņš teica.

"VAKS" pamatdarbības vieta ir Valmierā, bet kooperatīvam ir trīs pastāvīgi strādājošas struktūrvienības – Varakļānos, Gulbenes novada Beļavā un Burtnieku novada Matīšos. Kooperatīvam pieder 100% daļu SIA "Lauce", kā arī 1,87% daļu rūpnīcā "Latvijas piens". Kooperatīva mērķis ir sniegt pakalpojumus lauksaimniecības produktu ražotājiem, konsultācijas, kā arī apmierināt citas kooperatīva biedru vajadzības.

Savukārt "Preiss būve" apgrozījums 2017. gadā bija 5,938 miljoni eiro, bet peļņa – 103 424 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. "Preiss Būve" kopš 2002. gada nodarbojas ar žogu un vārtu tirdzniecību, veic industriālo celtniecību un graudu iekārtu objektu celtniecību, kā arī sniedz montāžas un servisa pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!