Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa otrdien noraidīja maksātnespējas pieprasījumu pret pašmāju zāļu ražotāju SIA "Silvanols", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Tiesas lēmums nozīmē, ka uzņēmumam nav finansiālu problēmu, tas var ierastajā kārtībā un atbilstoši savām līgumsaistībām turpināt nodrošināt produktu ražošanu, eksportu un pārdošanu.

Maksātnespējas pieprasījumu tiesā šī gada jūnijā pret "Silvanols" iesniedza jurists Romualds Zeseris. Kā pamatojums tiesas prasījumam viņš norādīja "Silvanols" neapmaksātu rēķinu par zvērinātu advokātu biroja "Līdums & Zeseris" pakalpojumiem.

Šobrīd prasītāja rēķins ir apmaksāts, jo savlaicīgu rēķina neapmaksāšana bija saistīta ar tehnisku kļūmi jaunieviestajā uzņēmuma lietvedības sistēmā, informē uzņēmums.

Tiek uzsvērts, ka pēdējo 5 gadu laikā "Silvanols" ir nepārtraukti attīstījies un kāpinājis savus ražošanas apjomus, nodrošinot darbu vairākiem desmitiem cilvēku, veicinājis zinātniskā potenciāla attīstību un nodokļos nomaksājis vairākus miljonus latu. Pēdējo gadu laikā uzņēmums ir izstrādājis vairāk nekā 50 jaunu produktus un uzņēmuma apgrozījums no 200 tūkstošiem latu pirms jauno produktu ieviešanas ir pieaudzis līdz 1,9 miljoniem latu.

Kompānijā kopumā ir četri lielie akcionāri, fiziskās personas – Latvijas pilsoņi, kuriem katram pieder aptuveni 23,5% akciju – Agris Auce, Sandra Ivanova, Uģis Klētnieks un Ieva Leimane, kā arī divi mazie akcionāri – Gintam Plismanim pieder 4% , bet Pēterim Šnepstam - 2,35% kapitāldaļu.

"Silvanols" ir farmācijas uzņēmums, kas dibināts 1994.gada decembrī. Pašlaik "Silvanola" produktu klāstā ietilpst vairāk nekā 70 produktu. Galvenais kompānijas produktu realizācijas tirgus ir Latvija, bet uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Azerbaidžānu, Rumāniju, Čehiju, Ungāriju, kā arī Baltkrieviju, Kazahstānu, Slovākiju, Armēniju un Bulgāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!