Foto: Shutterstock
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa otrdien, 27. novembrī, ir nolēmusi noraidīt uzņēmuma "IH" pieteikumu par būvniecības uzņēmuma "Latvijas energoceltnieks" (LEC) maksātnespējas procesa uzsākšanu, informēja LEC pārstāvji.

LEC pārstāvji uzskata, ka tiesā iesniegtā maksātnespējas prasība bija nepamatota un "IH", izmantojot normatīvo aktu nepilnības un pārkāpjot līguma nosacījumus, civiltiesisku strīdu mēģināja risināt maksātnespējas procesa pieteikuma veidā, nomelnojot LEC reputāciju.

Kompānijas pārstāvi informēja, ka LEC izvērtēs situāciju un lems par tālākajiem soļiem, tai skaitā vēršanos tiesā pret uzņēmumu SIA "IH" par apzinātu mēģinājumu graut kompānijas reputāciju.

Jau ziņots, ka "IH" šogad martā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā ir iesniedzis pieteikumu par maksātnespējīgu atzīt LEC.

LEC iepriekš norādīja, ka iesniegtā maksātnespējas prasība esot nepamatota, un kompānijai nav savlaicīgi nenokārtotu parādsaistību pret "IH".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka LEC 2016. gadā strādāja ar 44,3 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,415 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Energo holdings", kura lielākais īpašnieks pastarpināti ir uzņēmējs Guntis Rāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!