Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar šī gada 1.jūliju tiem uzņēmumiem, kuru pamatkapitāls joprojām ir izteikts latos, statūtu grozījumus Uzņēmumu reģistrā varēs pieteikt tikai vienlaikus tajos, paredzot arī pamatkapitāla denomināciju eiro, informē Uzņēmumu reģistrs (UR).

Pirmo pusgadu no eiro ieviešanas dienas uzņēmēji varēja pieteikt statūtu grozījumus, piemēram, par izmaiņām dalībnieku (akcionāru) sapulces sasaukšanas kārtībā, vēl neparedzot pāreju uz eiro, taču sākot no šī gada 1.jūlija, jebkurus statūtu grozījumus varēs pieteikt UR tikai gadījumā, ja statūtu grozījumi vienlaikus paredzēs arī pamatkapitāla un pamatkapitāla daļas (akcijas) nominālvērtības denomināciju no latiem uz eiro.

Uzņēmēju aktivitāte šo pirmo sešu mēnešu laikā ir vērtējama kā vienmērīga un salīdzinoši gausa, jo iespēju laicīgi sava uzņēmuma pamatkapitālu pārreģistrēt eiro ir izmantojuši vien 7000 jeb apmēram 5% no komercreģistrā reģistrēto uzņēmumu.

Pamatkapitāla denominācija no latiem uz eiro ir jāpaveic līdz 2016.gada 30.jūnijam. Dokumentus pamatkapitāla denominācijai var iesniegt gan klātienē Uzņēmumu reģistra klientu apkalpošanas nodaļā, gan elektroniski - portālā www.latvija.lv. Savukārt papildus informācija par pamatkapitāla pārreģistrāciju ir pieejama Uzņēmumu reģistra mājas lapā, sadaļā Eiro ieviešana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!