Foto: Publicitātes foto
Piena pārstrādes uzņēmums AS "Tukuma piens" plāno pārbūvēt produktu padeves līnijas, lai novērstu līdzīgas situācijas aizvadītajai nedēļai, kad Tukuma pilsētas kanalizācijas sistēmā noplūda 2,5 tonnas saldā krējuma, pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Armands Artihovičs.

"Plānojam pārbūvēt produktu padeves līnijas, kurās iebūvēsim elektroniskas kontroles sistēmas, kuras laikus konstatēs nepareizas plūsmas un par to brīdinās," sacīja Artihovičs.

Pēc viņa teiktā, "Tukuma piens" iekšējā izmeklēšanā ir secinājis, ka saldais krējums Tukuma pilsētas kanalizācijas sistēmā pagājušajā nedēļā noplūda cilvēciskas kļūdas dēļ, nepareizi atgriežot vārstus, kamdēļ produkts tika nopludināts kanalizācijas sistēmā.

Viņš sacīja, ka notikušajā vainīgais operators bija kāds pieredzējis uzņēmuma darbinieks, kurš savu kļūdu ļoti pārdzīvo, tāpēc pagaidām ir pāragri runāt, vai uzņēmums vainīgo kaut kā sodīs.

Artihovičs atzīmēja, ka uzņēmumam šobrīd nodarītie zaudējumi ir kanalizācijā izlietais saldais krējums, taču precīzu zaudējuma apmēru naudas izteiksmē viņš pagaidām neatklāja.

Jau ziņots, ka no uzņēmuma "Tukuma piens" Tukuma pilsētas kanalizācijas sistēmā naktī no 2. uz 3. novembrim noplūda 2,5 tonnas saldā krējuma.

Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālās vides pārvaldes kontroles daļas vadītāja Anna Adamsone sacīja, ka AS "Tukuma piens" Tukuma pilsētas kanalizācijā noplūdušās 2,5 tonnas saldā krējuma draudus videi neradīs. Pēc viņas teiktā, "Tukuma ūdens" attīrīšanas iekārtas tiek galā ar situāciju, dūņas ir dzīvas, taču rezervuārā izveidojusies putojošu taukvielu kārta. Tāpat nav konstatēts piesārņojums Šlokenbekas dzirnavezerā.

Artihovičs atzīmēja, ka vēl nav aplēsti iespējamie zaudējumi, taču esot skaidrs, ka tie būšot samērā lieli, jo tos veidos ne tikai 2,5 tonnas kanalizācijā aizplūdušais saldais krējums, bet arī darbs, kas nepieciešams, lai likvidētu radušās sekas gan uzņēmumā, gan Tukuma ūdens attīrīšanas iekārtās.

Ziņots, ka notikušā dēļ VVD pret AS "Tukuma piens" sācis administratīvo lietvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!