Foto: LETA

Viens no pretendentiem uz maksātnespējīgā "KVV Liepājas metalurgs" iegādi ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss, un šobrīd viss liecinot, ka tieši viņš varētu kļūt par ražotnes īpašnieku, liecina raidījuma "TV3 ziņas" rīcībā esošā informācija.

Šobrīd par uzņēmuma iegādi interesējas trīs pretendenti – Lielbritānijas uzņēmumi "British Steel" un "Liberty Steel", kā arī Šamiss. Saskaņā ar raidījuma vēstīto, tieši Šamiss par saviem līdzekļiem grasās veikt dīkstāvē esošās metalurga krāsns testēšanu.

To, ka kāds no potenciālajiem pircējiem patiesi grasās veikt krāsns testus, raidījumam apstiprināja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), tiesa pretendentu vārdus viņš neminēja. "Eiropas Komisijas regulējumi ļoti skaidri pasaka, ka mums ir jāakceptē lielākā naudas summa, kas tiks piedāvāta," pauda Ašeradens.

Maksātnespējīgajam metalurgam ir 62 miljonu eiro lielas saistības ar valsti, un kā norāda raidījums, lielāko daļu no šīs summas nebūs iespējams atgūt – tā būs jānoraksta zaudējumos. Katrs mēnesis, ko metalurgs pavada dīkstāvē, kreditoriem izmaksā 250 tūkstošus eiro.

Ja līgumu par rūpnīcas pārdošanu līdz gada beigām neizdosies noslēgt, tad tiks meklēts cits risinājums, kas, iespējams, nozīmētu rūpnīcas izpārdošanu pa daļām. Uz to, ka pastāv divas iespējas – metalurga darbības atjaunošana vai izpārdošana –, norādījis arī ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Šamiss jau iepriekš mēģināja kļūt par "Liepājas metalurga" īpašnieku, taču neveiksmīgi – toreiz par rūpnīcas īpašnieku kļuva Ukrainas uzņēmums "KVV group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!