Foto: DELFI

Finansiālajās problēmās nonākušās SIA "Vides projekti" vietā Daugavas HES ūdenskrātuvju krastus nostiprinās valsts SIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" (LVĢMC), paredz otrdien valdībā pieņemtās izmaiņas ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanā un to finansēšanas kartībā.

Atbildīgā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) skaidro, ka saskaņā ar līdzšinējo kārtību Daugavas HES ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbus finansē valsts AS "Latvenergo", katru gadu par šiem darbiem pārskaitot "Vides projektiem" 380 000 latu.

Saskaņā ar noteikumiem "Latvenergo" par 2012.gada otro ceturksni līdz šā gada gada 1.jūlijam ir jāpārskaita "Vides projektiem" 95 000 latu par ūdenskrātuvju stiprināšanas darbiem. Uzņēmums gan šogad otrajā ceturksnī praktiski neko neizdarīja Daugavas HES ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanā.

"Vides projektiem" ir nopietnas finansiālas grūtības, kā dēļ ir nolemts uzsākt šīs kapitālsabiedrības maksātnespējas procesu. Līdz ar to noteikumos ir jānosaka cita institūcija, kura turpmāk nostiprinās Daugavas HES ūdenskrātuvju krastus, kā arī jāparedz, ka "Latvenergo" nepārskaita "Vides projektiem" 95 000 latus par 2012.gada otro ceturksni, skaidro VARAM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!