Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dažāda veida atbalsta riteņu, kā arī to komponentu un aksesuāru ražotājs "Tente" pagājušajā gadā strādāja ar 5,816 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 70,8% - līdz 191 683 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Tente" ieguldīja līdzekļus ražošanas/komplektēšanas attīstībā, kas ļaus nākotnē kompānijai uzlabot peļņas rādītājus.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka 2017. gadā uzņēmums Latvijā sakomplektēja 470 000 produkcijas vienību, kas veidoja 16% no visa pārdotā produkcijas apmēra. Nākotnē šo rādītāju ir plānots palielināt vismaz līdz 20%.

2018. gada otrajā pusē kompānija plāno iegādāties pusautomātisko iekārtu, kas palīdzēs uzņēmumam audzēt ražošanas apmērus un samazināt pašizmaksu, palielinot kopējo ražošanas efektivitāti. Kompānija plāno paplašināt arī darbību Latvijā, kā arī citās Eiropas Savienības valstīs un NVS valstīs.

2016. gadā "Tente" strādāja ar 5,421 miljona eiro apgrozījumu un 112 191 eiro zaudējumiem.

"Tente" pamatdarbība ir saistīta ar dažāda veida atbalsta riteņu, kā arī to komponentu un aksesuāru ražošanu, komplektēšanu, tirdzniecību, izplatīšanu un piegādi. Šāda veida riteņi tiek izmantoti dažādākajās nozarēs, piemēram, mēbeļu ražošanā, medicīnas iekārtu ražošanā, transporta un loģistikas nozarēs, pārtikas nozarē un citās.

Kompānija ir reģistrēta 2011. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,198 miljoni eiro. Latvijas "Tente" pilnībā pieder Vācijas uzņēmumam "Tente International".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!