Foto: LETA

Latvijas Privatizācijas aģentūra atteikusies pagarināt metalurģijas uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" pārstrukturēšanas plāna izstrādes termiņu tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) ietvaros, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma ieskatā, "Latvijas valdība ir speciāli noraidījusi visus "KVV Liepājas metalurgs" priekšlikumus Liepājas metalurģiskās rūpnīcas glābšanai, lai faktiski varētu uzņēmumu nacionalizēt".

"No 2014. gada decembra "KVV Group" ir darījusi visu iespējamo, lai glābtu uzņēmumu un saglabātu tā unikālo kolektīvu," skaidroja uzņēmumā. "Augsta ranga Latvijas valsts amatpersonas, kas piedalījās rūpnīcas pārdošanas konkursa rīkošanā, investoriem dotos solījumus nav izpildījušas, jo bija ieinteresētas slēpt korupcijas shēmas, kas radās piešķirot valsts garantijas rūpnīcas bijušajiem īpašniekiem."

Sākot no 2014. gada, uzņēmuma tiešās investīcijas Latvijā veidoja 35 miljonus eiro, kas samaksāti, pērkot uzņēmumu. Netiešās investīcijās samaksāti vēl 23 miljoni eiro, liecina "KVV Group" aprēķini.

"KVV Liepājas metalurgs" Ekonomikas un Finanšu ministriju ierēdņiem piedāvājis četrus dažādus variantus izejai no krīzes un Liepājas metalurģiskā uzņēmuma attīstības plānu. "Visi šie priekšlikumi, vai nu palika neizskatīti, vai nu tika noraidīti," norādīts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā. "Tas liecina par to, ka valsts mērķtiecīgi virza "KVV Liepājas metalurgs" uz bankrotu."

"Politiskā korupcija valdības aprindās un slepenas vienošanās ir vērstas uz to, lai "KVV Group" zaudētu savas investīcijas,"- satraukušies investori.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 30. jūnijā pieņēmusi lēmumu ierosināt metalurģijas uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" TAP lietu. Līdz nolēmuma pieņemšanai TAP lietā tiesa apturējusi tiesvedību uzņēmuma maksātnespējas lietā.

TAP lietā līdz 30. augustam tika noteikts termiņš TAP pasākumu plāna izstrādāšanai un saskaņošanai ar kreditoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!