Foto: LETA

Latvijas uzņēmums "Valmieras stikla šķiedra" par ASV ražotnes atrašanās vietu izvēlējusies Džordžijas štata Dublinas pilsētu Lorensa apgabalā, liecina kompānijas paziņojums biržā.

Paredzēts, ka investīcijas ASV uzņēmumā piecos gados sasniegs 20 miljonus ASV dolāru (ap 14 miljoniem eiro) un tiks radītas 150 darba vietas.

Meitas uzņēmums "Valmiera Glass US Corp." atradīsies uz 40 akru liela zemes gabala Industriālajā parkā. Apmēram 80 tūkstošu kvadrātpēdu (7,4 tūkstošu kvadrātmetru) lielā rūpnīca ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību Ziemeļamerikas tirgum.

Paziņojumā norādīts arī, ka ražošanas process būs augstā līmenī automatizēts, tādēļ uzņēmumam būs nepieciešami labi apmācīti kandidāti, kā arī jaunradītās darba vietas būs labi apmaksātas. "Valmiera Glass US Corp." izmantos arī "QuickStart" programmas priekšrocības, kas ir Džordžijas augstākā līmeņa darba spēka apmācību programma.

"Jaunā filiāle un ražotne ASV ir uz klientu vērts biznesa attīstības solis. "Valmiera Glass" grupas pārdošanas apjomi Ziemeļamerikā aug katru gadu, 14% no uzņēmuma apgrozījuma tiek eksportēti uz ASV un Kanādu. No šī brīža mēs nodrošināsim produktu esamību tuvāk klientam, produktu piegādes termiņi būs daudz īsāki, pieaugs ilgtermiņa peļņa un mums būs iespēja attīstīt ciešākas sadarbības saites ar mūsu lielākajiem klientiem. Ražotne ASV dos mums jaunas biznesa izaugsmes iespējas un stiprinās "Valmiera Glass" grupas pozīcijas pasaules stikla šķiedras tirgū," skaidro "Valmieras stikla šķiedras" viceprezidents Andrē Heincs Šviontek.

"Dublinas-Lorensa apgabala attīstības pārvalde ir priecīga par AS "Valmieras stikla šķiedra" pievienošanos kopienai," norāda pārvaldes priekšsēdētājs Skots Bīslijs. "Uzņēmums ir finansiāli spēcīgs un ražos mašīnbūves industrijā nepieciešamus produktus. Mēs novērtējam uzņēmuma investīcijas Lorensa apgabalā un jaunās darba vietas, kas tiks radītas."

Jau vēstīts, ka "Valmiera Glass US Corp." ražošanu plānots uzsākt 2015.gada pirmajā ceturksnī, pirmajā posmā jaunajā ražotnē ieguldot 6,5 miljonus dolāru (4,8 miljonus eiro). Plānots, ka uzņēmums ASV ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!