Foto: Publicitātes attēli

Alus darītava "Valmiermuižas alus", salīdzinot ar 2015.gadu, pērn par 11% kāpinājusi apgrozījumu, sasniedzot 4,23 miljonus eiro, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

"Valmiermuižas alus" pērn izbrūvējis 2,053 miljonus litru alus, kas ir par 4,4% vairāk nekā 2015. gadā. Savukārt eksporta tirgos pārdots divas ar pusi reizes vairāk alus nekā gadu iepriekš.

Pagājušā gadā Valmiermuižā darītais alus tika eksportēts uz Igauniju, Zviedriju, Lietuvu un Šveici. Šā gada sākumā tika uzsāktas alus piegādes pasūtītājiem Somijā un Anglijā. 2017. gadā plānots eksportu dubultot līdz 10 % no izbrūvētā alus apjoma.

"Valmiermuižas alus" ir maza muižas alus darītava pie Valmieras, kuras mērķis ir attīstīt alus baudīšanas kultūru Latvijā, lai atgrieztu alu uz svinību galda.

Alus darītava tirgū ienāca 2009. gada pavasarī. 100% "Valmiermuižas alus" darītavas kapitāldaļu pieder SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kas dibināts ar nolūku attīstīt "Valmiermuiža" zīmolu ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu, kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt Valmiermuižas alus eksportu.

60% fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG) un 16% Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!