Foto: F64

VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA) ir apstiprinājusi pārtikas uzņēmumu AS "Latvijas maiznieks" un "Dobeles dzirnavnieks", kā arī rūpniecības uzņēmuma AS "DHB" valstij piederošo kapitāla daļu pārdošanu, portālu "Delfi" informēja PA.

Valsts pārdos "Latvijas maiznieks" 1000 akcijas jeb 3,97% no pamatkapitāla, nosakot akciju paketes pārdošanas cenu 199 000 eiro. "DHB" tiek pārdotas 37 850 akcijas jeb 5% no pamatkapitāla un akciju cena ir 32 172 eiro. Savukārt "Dobeles dzirnavnieks" tiek pārdotas 5324 akcijas jeb 5% no pamatkapitāla un akciju paketes pārdošanas cena ir 426 788 eiro.

Katra uzņēmuma akcijas tiek pārdotas vienotā paketē, kas nozīmē, ka sabiedrības akcionāriem (vienam vai vairākiem kopā) jāpiesakās visas valsts kapitāla daļas pirkšanai, pretējā gadījumā tiks uzskatīts, ka viņi ir atteikušies no pirmpirkuma tiesību izmantošanas. Ja uzņēmumu dalībnieki nepieteiksies izmantot pirmpirkuma tiesības, PA izsludinās akciju izsoli, kurā piedalīties varēs jebkura ieinteresētā persona.

Kapitāla daļu pārdošana notiks ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA) noslēgtā sadarbības līguma ietvaros. Saskaņā ar Komerclikumu un statūtiem šo uzņēmumu akcionāriem ir pirmpirkuma tiesības uz akcijām. Ja esošie akcionāri neizmantos savas pirmpirkuma tiesības, akciju paketes tiks pārdotas izsolē.

VSAA un PA ir vienojušās par sadarbību VSAA turējumā esošo valsts pensiju speciālajam budžetam nodoto valsts kapitāla daļu pārdošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!