Foto: DELFI

Valsts uzņēmums "Vides projekti" vērsies tiesā ar maksātnespējas pieteikumu, liecina Maksātnespējas administrācijas informācija.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieteikumu pieņēmusi izskatīšanai un 25.jūnijā ierosinājusi maksātnespējas lietu.

"Vides projektu" maksātnespējas procesa administratora amata kandidāts ir Egons Baltgailis.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs aģentūrai BNS sacīja, ka pašlaik var tikai apstiprināt, ka "Vides projektu" valde ir iesniegusi tiesai uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu. "Turpmākie komentāri tiks sniegti pēc 2.jūlija, kad būs tiesas spriedums un iecelts maksātnespējas administrators," viņš teica. 

Jau vēstīts, ka pēc februārī veiktā audita par "Vides projektu" veiktajiem Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbiem un Rīgas hidroelektrostacijas ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatācijai piešķirto līdzekļu izlietojuma likumību uzņēmumā secināts, ka Latvijas energoapgādes kompānija "Latvenergo" Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbiem un inženieraizsardzības būvju ekspluatācijas projekta īstenošanai bija piešķīrusi aptuveni 2,8 miljonus latu, bet no tiem neatbilstoši mērķim izmantoti vismaz 735 tūkstoši latu.

Pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža ierosinājuma Iekšējā audita departamenta ziņojums par konstatētajiem "Vides projektu" pārkāpumiem nosūtīts izvērtēšanai tiesībaizsardzības iestādēm.

Valdība aprīļa beigās sprieda par "Vides projektu" reorganizāciju, taču nekādu lēmumu nepieņēma.

Sprūdžs aģentūrai BNS iepriekš pieļāva, ka "Vides projektus" varētu atzīt par maksātnespējīgiem.

Uzņēmums "Vides projekti" ir izveidots 1997.gadā. Tā pamatkapitāls ir 240 777 lati, un vienīgā īpašniece ir valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!