Foto: DELFI Reporter

Akustisko sistēmu ražotājs "VEF radiotehnika RRR" 2015. gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 399,3 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn, un cieta 277,7 tūkstošu eiro zaudējumus, kas ir 2,7 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts - lai absorbētu radušos zaudējumus un norēķinātos ar kreditoriem, tiek apsvērta iespēja pārdot uzņēmumam piederošus neprofila aktīvus, kuri ir iesaistīti uzņēmējdarbībā, bet to turēšana īpašumā rada papildus nekustamā īpašuma nodokļa nastu. Par neprofila aktīviem šobrīd var uzskatīt administrātīvo ēku un dažus zemes gabalus.

"VEF radiotehnika RRR" šā gada 30. aprīlī noslēdza līgumu par darījuma struktūru ar uzņēmumu "Pārupes būmaņi", tādējādi cerot norēķināties par nodokļu parādiem ar Valsts ieņēmumu dienestu un daļēji dzēst saistības pret "SEB banku". "Vadība uzskata, ka minētais darījums varētu tikt īstenots sešu mēnešu laikā, jo tā realizācijā iesaistītas četras juridiskās personas. Nekustamā īpašuma paredzētā pārdošanas cena ir zemāka, kā attiecīgā nekustamā īpašuma uzskaites vērtība, tādēļ 2014. gada pārskatā atzīta nekustamā īpašuma atgūstamās vērtības samazināšanās 539 tūkstošu eiro apmērā," teikts "VEF radiotehnikas RRR" vadības ziņojumā.

"VEF radiotehnika RRR" pērn pirmajā pusgadā strādāja ar 818,7 tūkstošu eiro apgrozījumu un 621,1 tūkstoša eiro zaudējumiem.

"VEF radiotehnikas RRR" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!