Foto: LETA

Somijas lielveikalu ķēdes "Prisma" lielveikalu Latvijā īpašnieces AS "Prisma Latvija" apgrozījums pērn bija 35,33 miljoni eiro, kas ir par 32,2% mazāk, bet uzņēmuma zaudējumi pērn bija 9,921 miljons eiro, kas ir par 8,5% mazāk nekā 2015. gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2015. gadā bija 52,098 miljoni eiro, bet zaudējumi - 9,147 miljons eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais gads bija desmitais "Prisma Latvija" darbības gads. Pērn ciestie zaudējumi neesot pārsnieguši prognozēto apmēru, bet par apgrozījuma kritumu ziņojumā informācija netiek sniegta.

Taču, kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pagājušā gada laikā slēgti divi no pieciem "Prisma" veikaliem. Neskatoties uz to, uzņēmums ir ieinteresēts turpināt darbu Latvijā, atverot jaunus veikalus, iepriekš informēja uzņēmumā.

Patlaban Rīgā ir atvērti trīs veikali - "Prisma Plaza", "Prisma Sporta" un "Prisma Imanta" -, taču slēgti ir "Prisma Deglava" un "Prisma Domina"

AS "Prisma Latvija" ir reģistrēta 2006. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 450 800 eiro. "Prisma Latvija" ir Somijas koncerna "S-group" meitasuzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!