Foto: AFP/Scanpix

Veikalu "Zara" īpašnieks Latvijā "Apranga LV" pērn strādāja ar 11,59 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 7,5% - līdz 1,163 miljoniem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums neatvēra jaunus "Zara" veikalus. Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka uzņēmuma darbību 2014.gadā kopumā vērtē kā apmierinošu. "Kompānijai 2014.gadā izdevies saglabāt pārdošanas apjomus tuvu 2013.gada līmenim. Tomēr kompānijas darbības rezultāti parāda, ka atgūšanās pēc ātri mainīgajiem konkurences apstākļiem tirgū prasa vairāk resursu nekā plānots. Turklāt, nestabila politiskā un ekonomiskā situācija reģionā neļāva sasniegt cerētos ieguvumus no ārvalstu tūristu tēriņiem Latvijā," teikts vadības ziņojumā.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka uzņēmuma vadības prioritātes 2014.gadā bija darbības procesu efektivitātes uzlabošana, kā arī personāla apmācība un kompetences paaugstināšana, ar mērķi veicināt pārdošanas apmēru pieaugumu.

2015. gadā kompānija plāno nostiprināt zīmola pozīcijas tirgū, kā arī lielu uzmanību plāno pievērst personāla apmācībai un kompetences celšanai. Par vienu no galvenajām prioritātēm kompānijas vadība izvirza darbības procesu efektivitātes paaugstināšanu. Pastiprināta uzmanība tiks veltīta vietējo pircēju apkalpošanas uzlabošanai, ar mērķi mazināt ietekmi, ko radījusi ārvalstu tūristu pirkumu samazināšanās.

2013. gadā "Apranga LV" strādāja ar 11,879 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,257 miljonu eiro peļņu.

"Apranga LV" ir dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 100 tūkstoši latu (142,3 tūkstoši eiro), un uzņēmums pieder Lietuvas kompānijai "Apranga Akcine prekybos bendrove".

"Apranga Group" grupā Latvijā ietilpst uzņēmumi "Apranga", veikalu "Zara" pārvaldnieks "Apranga LV", veikalu ""Bershka" pārvaldnieks "Apranga BPB", veikalu "Pull&Bear" pārvaldītājs "Apranga PLV", veikalu "Stradivarius" pārvaldītājs "Apranga SLV" un veikalu "Massimo Dutti" pārvaldnieks "Apranga MLV". Pēc kompānijā sniegtās informācijas "Apranga Group" kopējais apgrozījums Latvijā 2014.gadā bija 47,31 miljons eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!