Foto: AFI

AS "Ventbunkers" terminālī 2014.gadā kopumā pārkrauti 2,4 miljoni tonnu naftas produktu un finanšu dati liecina, ka uzņēmuma neauditētā peļņa pērn pārsniegusi 15 miljonus eiro, informēja uzņēmumā.

Jau iepriekš Ventspils osta ziņoja, ka "Ventbunkera" kravu apgrozījums samazinājies par 36%, salīdzinot ar 2013.gadu.

Kā skaidro uzņēmumā, labi rādītāji 2014.gadā sasniegti tumšo naftas produktu pārkraušanā, kāpinot pārkraušanas apjomu par 42% salīdzinājumā ar 2013.gadu. Kopā 2014.gadā pārkrauti 2,2 miljoni tonnu tumšo naftas produktu (mazuta un vakuuma dīzeļdegvielas).

Pieprasījums pēc tumšo naftas produktu pārkraušanas pakalpojumiem diezgan būtiski esot palielinājies tieši 2014.gada nogalē - novembrī tika pārkrautas 313 902 tonnas tumšo naftas produktu, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2013.gada novembrī, skaidro uzņēmumā. Kopumā novembrī tika sasniegts lielākais tumšo naftas produktu viena mēneša pārkraušanas apjoms kopš 2010.gada sākuma. Savukārt decembrī tika pārkrauta 203 931 tonna tumšo naftas produktu, kas ir divreiz vairāk nekā pirms gada decembrī.

2014.gada laikā "Ventbunkera" vadība esot intensīvi strādājusi pie termināļa gaišo naftas produktu pārkraušanas tehnoloģiju uzlabošanas un klientu piesaistīšanas gaišo naftas produktu pārkraušanā. Šī gada sākumā noslēgts sadarbības līgums ar jaunu gaišo naftas produktu klientu. Kopš gada sākuma tiekot uzlabots klientiem pieejamo pakalpojumu klāsts - tiek veikti tehnoloģiski uzlabojumi terminālī, lai būtu iespējams nodrošināt vienlaicīgi vairāku veidu gaišo naftas produktu uzglabāšanu un pārkraušanu, tostarp biodīzeļdegvielas uzglabāšanu un pārkraušanu. Tāpat esot iegūtas valsts atbildīgo iestāžu atļaujas, lai klienta interesēs varētu veikt dažādu gaišo naftas produktu veidu sajaukšanu pārkraušanas procesā, iegūstot degvielu ar nepieciešamajiem kvalitātes rādītājiem.

2014.gadā uzņēmuma terminālī ir pārkrautas 199 960 tonnas gaišo naftas produktu, tajā skaitā biodīzeļdegviela. Gaišie naftas produkti terminālī ir piegādāti tikai pa jūru ar tankkuģiem.

Uzņēmuma vadība strādājot, lai "šī brīža sarežģītajā ekonomiskajā un ģeopolitiskajā situācijā" saglabātu "Ventbunkera" termināļa ekonomiskās un tehnoloģiskās priekšrocības un saglabātu pārkraušanas apjomus vismaz pašreizējā līmenī arī 2015.gadā.

Kā ziņots, 2013.gadā kopējais uzņēmuma apgrozījums sasniedza 69,5 miljonus eiro jeb bija par 17% lielāks nekā 2012.gadā, bet "Ventbunkera" neto peļņa 2013.gadā bija 19,2 miljoni eiro pretstatā 128 000 eiro gadu iepriekš, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Kopumā 2013.gada laikā terminālī pārkrauti 4,3 miljoni tonnu naftas produktu, kas ir 40% pieaugums, salīdzinot ar 2012.gadu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!