Foto: LETA
Holdingkompānijas "Ventspils nafta" grupas uzņēmumiem nepieciešami augstas klases investori, grupas uzņēmumu attīstības plāna prezentācijā ceturtdien pavēstīja "Ventspils naftas" valdes priekšsēdētājs Saimons Bodijs (Simon Boddy).

"Uzņēmumu attīstība būs atkarīga no finansiālās situācijas Latvijā. Es redzu, ka grupas uzņēmumiem nepieciešami augstas kvalitātes investori", uzrunā teica Bodijs.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijā būtu jāpaaugstina konkurence tranzītbiznesa jomā, jo pašlaik augsto dzelzceļa pakalpojumu tarifu dēļ Latvijas ostām ir grūti konkurēt ar Klaipēdas un Tallinas ostām, līdz kurām produktus pa dzelzceļu var nogādāt lētāk.

Bodijs arī pastāstīja par vīziju, kā vajadzētu attīstīties "Ventspils naftas" grupas uzņēmumiem. "Nākotnē "Latvijas kuģniecībai" būtu jākļūst par spēcīgu tankkuģu kompāniju un nekustamo īpašumu pārvaldītājuzņēmumu, jo tās īpašumā ir ne tikai spēcīga flote, bet arī daudz nekustamo īpašumu," klāstīja Bodijs.

"Savukārt [Latvijas un Krievijas kopuzņēmums] "LatRosTrans" nākotnē pa 100 kilometru garo, attīrīto jēlnaftas vadu varētu sākt gāzes vai citu produktu pārvadāšanu. Krievija pašlaik mēģina pārstrādāt savus produktus, paaugstinot to pievienoto vērtību, līdz ar to nedomājam, ka jēlnaftas vads tiks aktīvi izmantots. Vads ir rekonstruēts un ļoti labā stāvoklī, un uzņēmums varētu pa to transportēt gāzi vai citus produktus," paskaidroja Bodijs.

Savukārt, lai nodrošinātu "Ventspils nafta termināla" veiksmīgāku attīstību, Bodijs atzina, ka laba iespēja būtu biznesa pārdalīšana. "Saprātīgi būtu pārkombinēt "Ventspils naftas termilānāla" un "Ventbunkera" termināļu darbību, tādējādi gūstot lielāku labumu no ciešas sadarbības, kopīgu pakalpojumu sniegšanas un izmaksu dalīšanas," norādīja Bodijs.

"Ventspils nafta" ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. "Ventspils naftas" koncerna darbība vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. "Ventspils naftas" akcijas kotē biržas "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā. Kompānijas lielākie akcionāri ir starptautiskais naftas un gāzes tirdzniecības koncerns "Vitol Group" un "Latvijas Naftas tranzīts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!