Foto: LETA

Daudzmiljonu konkursā par jaunu elektrovilcienu nomu uzvarējis Šveices uzņēmums "Stadler Bussnang AG", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Pasažieru vilciens".

Konkurss par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem tika izsludināts 2013.gada 25.novembrī.

"Iepirkums par jauno vilcienu nomu ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem iepirkumiem "Pasažieru vilciens" pastāvēšanas vēsturē un tas ir nozīmīgs solis uzņēmuma attīstībā. Jauno vilcienu noma ir gaidīts un būtisks notikums gan Latvijas iedzīvotājiem, gan mūsu uzņēmumam – mūsdienīga vilcienu satiksme kā drošs un ekonomisks pārvietošanās līdzeklis ir ieguvums visai sabiedrībai," uzsver "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

Pēc pretendentu iesniegto dokumentu atvēršanas tika konstatēts, ka "Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA" nav iesniedzis savu piedāvājumu. Savukārt Dienvidkorejas uzņēmuma "Hyundai Rotem Company" iesniegto piedāvājumu iepirkumu komisija bija spiesta noraidīt, jo tas neatbilst iepirkumu nosacījumos definētajām kvalifikācijas prasībām.

Pēc līguma noslēgšanas ar konkursa uzvarētāju "Pasažieru vilciena" speciālisti rūpīgi sekošot līdzi visu nolikumā definēto prasību izpildei, kā arī kontrolēs ražotāja kvalitātes garantiju ievērošanu.

Kā ziņots, elektrovilcienu parka atjaunošanas aprēķinos tika izmantoti pieņēmumi, ka "Pasažieru vilciens" turpina pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu vismaz līdz 2045.gadam un vienas vienības iegādes cena ir 4,3 miljoni eiro. Savukārt kopējā līguma summa paredzēta 153,6 miljoni eiro. Plānots iegādāties no 25 līdz 45 elektrovilcienu vienībām jeb sastāviem, kur katrā būtu līdz 270 sēdvietām.

Iepriekš gan ziņots, ka "Hyundai Rotem" pārstāvis Latvijā Māris Gavars sacījis, ka viņa uzņēmuma piedāvājums AS "Pasažieru vilciens" iepirkumā ir vismaz par 143 miljoniem eiro izdevīgāks nekā "Stadler Bussnang AG" un par šo starpību papildus varētu iegādāties 25 jaunus vilcienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!