Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa trešdien pēc uzņēmuma “Rīgas nami” pieteikuma ierosinājusi naudas “aizplūšanas skandālā” iesaistītās firmas SIA “Zeus” maksātnespējas lietu, liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Par "Zeus" administratoru ierosināts iecelt Andri Daugaviņu.

Jau ziņots, ka „Rīgas nami" septembra sākumā atklāja, ka augsta finanšu riska darījumos ar naudas mainīšanas SIA „Zeus" pašvaldības  uzņēmums zaudējis 1,26 miljonus latu. Domes vadība pēc šī fakta atklāšanas atbrīvoja no amata „Rīgas namu" vadītāju Kārli Kavacu un valdes locekli Almeru Ludviku.

Auditā domes vadība konstatēja, ka par darījumiem domes vadību varēja informēt arī divi bijušie valdes locekli Almers Ludviks un Mareks Segliņš, tāpēc pret visiem trijiem tiks iesniegta prasība tiesā par zaudējumu atlīdzināšanu. Tāpat dome lūgusi  policijai uzsākt kriminālprocesu pret bijušajiem uzņēmuma valdes locekļiem Ludviku un Mareku Segliņu, kā arī pret grāmatvedības pakalpojuma sniedzējiem SIA "Sinergija" un revidentiem SIA "Neovīzija - TA" un SIA "Auditorfirma Alianse".

Savukārt „Rīgas nami" solīja prasīt „Zeus" maksātnespēju, taču to kavējusi naudas mijējā iesniegtais lūgums ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu, taču tiesa šo lūgumu noraidīja.

Oktobra sākumā policija aizturējusi Kavacu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Vēlāk tiesa viņu apcietināja, taču jau pēc divām dienām tika iemaksāta tiesas noteikta drošības nauda - 15 000 latu, un Kavacu atbrīvoja. 

"Zeus", kas nodarbojas ar operācijām ar vērtspapīriem, ir dibināts 2005.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 2000 latu, un tās vienīgais īpašnieks ir Valters Tučs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!