Foto: LETA

Holdinga AS "Repharm" pārvaldīto uzņēmumu kopējais apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 229,039 miljonus eiro, kas ir 15,6% pieaugums salīdzinājumā ar 2015. gadu, informēja koncernā.

Vienlaikus koncerna ieņēmumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem jeb EBITDA pieauga par 3,36% - līdz 30,841 miljoniem eiro.

Pagājušajā gadā "Repharm" valsts kopbudžetā kopā samaksāja gandrīz 30 miljonus eiro. Lielākos nodokļu maksājumus veidoja darbaspēka nodokļi, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (VSOI), pievienotās vērtības (PVN) un uzņēmuma ienākuma nodokļi (UIN).

"Repharm" ģenerāldirektors Dins Šmits norāda, ka pagājušajā gadā koncerna izaugsme bija līdzīga kopējām tendencēm veselības aprūpes un farmācijas nozarē. Uzmanība tika veltīta iekšējo procesu sakārtošanai. Taču šogad koncerna prioritāte ir darba kvalitātes un klientu servisa uzlabošana, kuru "Repharm" attīsta, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Piemēram, plānots ieviest tiešsaistes reģistrāciju, elektroniskos norēķinus, kā arī koncerns ir gatavs e-recepšu apritei, lai maksimāli vienkāršotu procesus. "Cilvēkam ir būtiski, lai ārsta, aptiekas apmeklējums vai izmeklējumi ir skaidri saprotami un ērti. Tāpēc mūsu mērķis ir maksimāli samazināt birokrātiju, lai cilvēks saņemtu pamata pakalpojumu," uzsvēra Šimits.

Holdingā informēja, ka tajā ietilpstošās "Veselības Centru apvienības" (VCA) kopējais apgrozījums 2016. gadā bija 18,7 miljoni eiro, bet VCA ietilpstošās "Centrālās laboratorijas" apgrozījums - 7,9 miljoni eiro.

Pērn "Repharm" aptieku tīkla modernizācijā un paplašināšanā kopumā investēja vairāk nekā 6,57 miljonus eiro. Īstenojot aptieku tīkla modernizāciju, koncerns paplašināja piegādātāju loku.

Tāpat koncerna pārstāvji informēja, ka pagājušajā gadā "Repharm" kopā labdarībai ziedoja un īstenoja sabiedriskus projektus par aptuveni 500 000 eiro, galvenokārt investējot farmaceitu tālākizglītībā un kvalifikācijas celšanā, kā arī ziedojot dažādu nevalstisko organizāciju un veselības aprūpes veicināšanas organizāciju atbalstam.

Jau ziņots, ka "Repharm" 2015. gadā strādāja ar 198,054 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 15,4% vairāk nekā 2014. gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 44,7% un bija 17,173 miljoni eiro.

"Repharm" tika izveidots 2009. gadā, apvienojot "Sentor Farm aptiekas", kas pārvalda un attīsta "Mēness aptieku" zīmolu, un "AS Recipe Plus" - zāļu, medicīnas un veselības preču izplatītāja - resursus. Holdingā ietilpst arī VCA, kas aptver 12 medicīnas iestādes, kā arī "Centrālā laboratorija" ar vairākām filiālēm visā Latvijā.

"Repharm" pamatkapitāls ir 385 000 eiro un tā vienādās daļās pieder diviem Latvijas pilsoņiem - Josifam Aptam un Jeļenai Ņikitinai. Taču tā kā "Repharm" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, tāpēc šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!