Foto: undefined

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodokļu parāda dēļ apķīlājis "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" (RVR) īpašumus, liecina "Lursoft" datu bāzē pieejamie dokumenti un ieraksti zemesgrāmatā.

Saskaņā ar VID nodokļu parādnieku datu bāzes informāciju RVR nodokļu parāds sasniedz 704 120 eiro.

RVR valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts portālam "Delfi" nevēlējās precizēt, kāda tieši ir nodokļu parāda summa, taču piebilda, ka ar VID jau ir panākta vienošanās par atmaksas nosacījumiem.

"Varu tikai atklāt, ka parāds saistīts ar to, ka ar mums nav norēķinājies Azerbaidžānas dzelzceļš, tā summa ir mērāma ar sešciparu skaitli," sacīja Kamarūts.

Kā liecina valdes vadītāja teiktais pērnā gada intervijā laikrakstam "Dienas Bizness", RVR Azerbaidžānā piedalījusies elektrovilcienu modernizācijas projektā.

Dienesta Uzņēmumu reģistram iesniegtais lēmumus liecina, ka noteikts aizliegums jebkādi rīkoties ar RVR komercķīlām - reģistrēt jaunas, pārreģistrēt vai grozīt esošās.

Savukārt ieraksti zemesgrāmatā liecina, ka marta sākumā VID nostiprinājis hipotēku uz RVR nekustamajiem īpašumiem 622 670 eiro apmērā.

Jāpiebilst, ka daļa RVR teritorijas pērnā gada pavasarī nonākuši SIA "Felzer" īpašumā, un arī tie ir apķīlāti - tiesa gan, jau janvārī. Tobrīd VID prasījuma apmērs bija 64 654 eiro. Pašlaik saskaņā ar VID datu bāzi "Felzer" parāda apmērs ir 30 415 eiro.

2014. gada sākumā valsts uzņēmums "Pasažieru vilciens" noslēdza līgumu ar RVR, "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" un "VRC Zasulauks" izveidotu apvienību "DMU vilcieni" par 19 dīzeļvilcienu modernizāciju. Sākotnējais termiņš bija 2015. gada sākums, tomēr vilcieni vēl aizvien nav piegādāti. Līguma summa bija 22 miljoni eiro.

RVR vienīgais īpašnieks ir SIA "East-west Industrial Group", kas savukārt pieder Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) līdzgaitniekam Aleksandram Brandavam (33,7%), Krievijas pilsonei Olgai Čerņiševai (41,2%) un SIA CBLM (25,1%). Šī sabiedrība savukārt pieder četriem Krievijas pilsoņiem - Marijai un Eduardam Boziem, Aleksejam Lisovskim un Denisam Rassadņikovam. Iepriekš minētā RVR īpašumu ieguvēja "Felzer" īpašnieki ir Eduards Boze, Aleksandrs Čerņiševs, Aleksejs Lisovskis un Vadims Tereščenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!