Foto: DELFI Aculiecinieks

Jaunās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkas būvnieks SIA "Re&Re" un materiālu piegādātājs SIA "Transparence" panākuši vienošanos par VID būvei piegādāto materiālu apmaksu un dokumentācijas nodošanu būvniekam, kas ļaus ēku nodot ekspluatācijā, informē "Transparence" valdes loceklis Agris Līdaka.

Starp abiem uzņēmumiem panāktā vienošanās paredz, ka "Re&Re" veic pilna apmēra apmaksu par "Transparence" VID jaunās ēkas būvniecības vajadzībām piegādātajiem materiāliem, savukārt "Transparence" izsniedz "Re&Re" ekspluatācijas īpašību deklarāciju attiecīgajam projektam piegādātajai produkcijai, kā arī apliecina, ka sadaļā fasāde, logi un stiklojums objekts ir pabeigts un gatavs nodošanai ekspluatācijā.

"Transparence" aizturēja attiecīgās ēkas sadaļas nodošanai ekspluatācijā nepieciešamo dokumentāciju pēc tam, kad projekta apakšuzņēmējs "Montāžnieks D", ar kuru "Re&Re" slēdza līgumu par logu izgatavošanu un uzstādīšanu, ilglaicīgi nespēja norēķināties par piegādātajām objekta būvniecībai nepieciešamajām stikla paketēm.

Pēc "Montāžnieks D" pasludinātās maksātnespējas "Transparence" izmantoja tiesības vērsties pie projekta ģenerāluzņēmēja "Re&Re", prasot atlīdzināt neapmaksātos pakalpojumus.

Līdaka norāda, ka pārrunas ar "Re&Re" noritēja samērā smagi un ilglaicīgi. "Tā kā VID ēkā izmantots vairāk 3500 stiklotu elementu, no kuriem lielāko daļu piegādāja mūsu uzņēmums, neapšaubāmi gan darbu apjomi, ko veica mūsu uzņēmums, gan līdzekļi, kurus ieguldījām, bija pietiekami lieli – līguma kopējā summa bija 150 000 eiro," skaidro "Transparence" pārstāvis. Viņš piebilst, ka tagad "Re&Re" veicis apmaksu pilnā apmērā.

Kā vēstīts, VID jaunajai ēkai bija jābūt nodotai ekspluatācijā jau februāra sākumā.

Tiesības būvēt administratīvo ēku galvenajam nodokļa iekasētājam "Re&Re" ieguva 2011.gadā, uzvarot konkursā piecu vietējo kompāniju vidū ar zemāko cenu – 54,8 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!