Foto: LETA

Kļūstot par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkas Talejas ielā īpašnieku, valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) raduši iespēju samazināt nomas maksājumus par gandrīz 34 miljoniem eiro, portālam "Delfi" pavēstīja VNĪ Komunikācijas daļā.

VNĪ, iegādājoties SIA "Biroju centrs Ezerparks" (BCE) kapitāla daļas un kļūstot par vienīgo īpašnieku uzņēmumam, kuram pieder ēka Talejas ielā 1, būs iespēja samazināt VID maksājumus nomas līguma periodā par gandrīz 34 miljoniem eiro.

"Tas vidēji gadā dos ietaupījumu līdz pat 1,2 miljoniem eiro, kā arī palielināsies VNĪ aktīvu vērtība un ieguldījuma atdeve," uzsver VNĪ.

Pārņemot ēkas pārvaldību un apsaimniekošanu, VNĪ sola ne tikai samazināt valsts izdevumus, bet arī nodrošināt racionālu un ekonomiski pamatotu valsts resursu izmantošanu, ievērojot labas korporatīvās pārvaldības principus. "VNĪ būs iespēja operatīvāk un kvalitatīvāk risināt ar nekustamā īpašuma attīstību saistītus jautājumus," skaidro uzņēmumā.

Sīkāku informāciju par darījumu VNĪ nesniedz, skaidrojot, ka BCE kapitāla daļu iegādes darījums tika slēgts starp divām komercsabiedrībām, līgumslēdzējiem vienojoties par līguma nosacījumu konfidencialitāti. Tādēļ darījuma nosacījumi var tikt publiskoti pēc darījuma pabeigšanas. Darījumu plānots pabeigt līdz 2016. gada 15. janvārim.

Līdz ar darījuma noslēgšanu tiks noņemts "ierobežotas pieejamības" statuss visa veida informācijai, ziņām un dokumentiem, kas tieši vai pastarpināti attiecas uz BCE kapitāla daļu iegādi un iegādes darījuma noslēgšanu.

BCE tika dibināta ar mērķi uzbūvēt un apsaimniekot ēku VID centrālā aparāta struktūrvienību un citu valsts iestāžu vajadzībām. Dibināšanas brīdi VNĪ piederēja 31,5% BCE kapitāla daļu un SIA „Mežaparks SPV" piederēja 68,5% BCE kapitāla daļu.

Jau vēstīts, ka VNĪ pagājušā gada 30. decembrī kļuvusi par SIA "Biroju centrs Ezerparks" 100% kapitāldaļu īpašnieci.

"Mežaparks SPV" 100% kapitāldaļas pieder Lielbritānijas uzņēmumam "New Europe Real Estate Ltd", bet "Mežaparks SPV" valdes priekšsēdētājs līdz 2013.gada septembrim bija bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

VID administratīvais komplekss Talejas ielā ekspluatācijā tika nodots 2014. gada aprīlī. Ēkas būvniecība izmaksāja 54,1 miljonu eiro, taču noma mēnesī izmaksā ap 637,1 tūkstoti eiro, kas gadā veido 7,65 miljonus eiro.

Nomas līgums tika slēgts uz 30 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!