Ceturtdien Stopiņu novadā atklāts jauns loģistikas centrs "Amber Logistics", kurā atradīsies AS "Latvijas balzams" preču noliktava, kā arī tā māsas uzņēmuma alkoholisko dzērienu izplatītāja SIA "SPI Distribution (Latvia)" noliktava un birojs, portālu "Delfi" informē "Latvijas balzama" komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

Jaunais loģistikas centrs specializēsies alkoholisko dzērienu uzglabāšanā un pārvadājuma pakalpojumu sniegšanā Baltijas reģionā. "Amber Logistics" centra attīstībā un darbības nodrošināšanā investēti vairāk nekā 500 tūkstoši eiro.

"Amber Logistics" kopējā platība ir vairāk nekā 12 tūkstoši kvadrātmetru. Plānots, ka gada laikā kravu plūsma centrā sasniegs 35 miljonus litru, kas ir gandrīz 25% no visa pērn realizācijai nodotā alkoholisko dzērienu apjoma Latvijā, izņemot alu.

Loģistikas centrs ir daļa no jaunizveidotās holdinga kompānijas "Amber Beverage Group", kuru Latvijā pārstāv alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams", specializēto veikalu tīkls "Latvijas balzams" veikali un dzērienu izplatītājs SIA "SPI Distibution (Latvia)".

Kā vēstīts iepriekš, "Amber Beverage Group" holdingā ietilpst "Latvijas balzams", dzērienu izplatītāji "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēde "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā.

"Sākotnēji mūsu loģistikas centrs sniegs pakalpojumus "SPI Group" uzņēmumiem Latvijā – pamatā ražotājam AS "Latvijas balzams" un alkoholisko dzērienu importētājam un izplatītājam SIA "SPI Distribution (Latvia)", tādējādi optimizējot kravu plūsmas un uzglabāšanu. Taču jau ar nākamo gadu apkalposim arī citus grupas uzņēmumus Baltijā, kā arī plānojam sniegt loģistikas ārpakalpojumus trešajām pusēm," informē Amber Beverage Group'' holdinga komercdirektors Aigars Ģērmanis.

Viņš skaidro, ka alkoholisko dzērienu tranzītam caur Latviju uz trešajām valstīm ir liels potenciāls, kas dod pamatu attīstīt šādu pakalpojumu.
Centrā atradīsies arī alkoholisko dzērienu izplatītāja "SPI Distribution (Latvia)" biroji un noliktavas. Uzņēmuma apgrozījums pērn veidoja vairāk nekā 89 miljonus eiro, un tas ir lielākais alkoholisko dzērienu izplatītājs Latvijā.

"Amber Logistics" centrs atrodas Stopiņu novadā, "Priedītēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!