Svinot 115 gadus, kopš "Latvijas balzama" vēsturiskajā spirta noliktavā tika saņemta pirmā spirta krava - 824 spaiņi 97% spirta - otrdien uzņēmumā svinīgi pieņēma spirta kravu 80 000 litru apjomā.

Spirta kravas pieņemšanā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš norādīja, ka alkoholisko dzērienu ražošanā spirtam un ūdenim ir izšķiroša nozīme, līdz ar to kvalitātei tiek pievērsta īpaša uzmanība.

"Augstākās kvalitātes graudu spirtu iepērkam gan no Krievijas, gan Eiropas. Tas tiek izmantots, nodrošinot dzērienu ražošanu un eksportu uz vairāk nekā 160 valstīm. Savukārt saistībā ar ūdeni svarīgi, ka tas tiek ņemts no uzņēmuma teritorijā esošiem diviem dziļurbumiem," sacīja uzņēmuma vadītājs.

Viņš arī norādīja, ka vidēji mēnesī "Latvijas balzams" iepērk 1,3 miljonus litru jeb 13 dzelzceļa cisternas ar graudu spirtu. Tas tiek izmantots zīmolu "Rīgas melnais balzams", "Stolichnaya", "Moskovskaya" un citu ražošanā.

Kopumā pērn uzņēmums saražoja 4,6 miljonus dekalitru alkoholisko dzērienu, kas ir par 11% vairāk nekā 2013.gadā.

Kā ziņots, lai svinētu 115 gadadienu, kopš darbu sāka Rīgas valsts degvīna noliktava, kas vēlāk izvērsās par uzņēmumu AS "Latvijas balzams", šodien vēsturiskajā noliktavā tiek rīkots spirta kravas pieņemšanas pasākums.

Savulaik noliktava sākusi darbu, lai nodrošinātu Vidzemes guberņā ieviesto valsts spirta monopolu. Pirmā spirta krava noliktavā tikusi pieņemta 30.aprīlī, līdz ar to šis datums tiek uzskatīts par "Latvijas balzama" darbības sākumu.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" pagājušajā gadā strādāja ar 3,8% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 73,05 miljonus eiro salīdzinājumā ar 70,4 miljoniem 2013.gadā. Pārskata perioda auditētā peļņa veidoja 7,96 miljonus eiro, kas ir par 24% augstāka nekā 2013.gadā. Peļņas palielinājumu uzņēmums pamato ar darbu produktu portfeļa attīstībā, eksporta apjomu pieaugumu stratēģiskajos tirgos un ražošanas efektivitātes paaugstināšanā.

"Latvijas balzams" 2014.gadā nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 53,5 miljonus eiro, tajā skaitā 39,2 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

"Latvijas balzams" kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzams", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā.

"Amber Beverage Group" dibinātājs un 100% daļu īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!