Foto: PantherMedia/Scanpix

Viesnīcu operators Latvijas-Vācijas kopuzņēmums SIA "Reho" pērn apgrozījis 8 061 644 eiro un nopelnījis 338 047 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Reho" apgrozījums, salīdzinot ar 2013.gadu, pērn palielinājies gandrīz divas reizes jeb par 90%, savukārt peļņa sarukusi par 27%. Uzņēmums 2013.gadā apgrozīja 4 236 115 eiro un nopelnīja 462 430 eiro.

SIA "Reho" pērn atvērusi 17 skaistumkopšanas salonus Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās, kā arī vairumtirdzniecības noliktavu Rīgā, Hanzas ielā, liecina uzņēmuma gada pārskats.

SIA "Reho" apgrozījuma pieaugumu skaidro ar papildu darbības veidu sākšanu.

Gada pārskata uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka 2014.gada 1.oktobrī tika slēgta uzņēmumam piederošā "Kolonna Hotel Kuldīga" un kafejnīca "Lidojošā vimba".

Vadība skaidro, ka tie slēgti tādēļ, ka uzņēmuma vadība ir izvirzījusi mērķi operēt tikai trīszvaigžņu viesnīcas. "Kolonna Hotel Kuldīga" bija līdz šim vienīgā ekonomiskā tipa viesnīca "Kolonna Hotels Group" viesnīcu ķēdē. Pēc veiktajiem aprēķiniem, lai viesnīca "Kolonna Hotel Kuldīga" kļūtu par trīszvaigžņu viesnīcu, secināts, ka nepieciešamais investīciju apjoms nav pamatots.

Pērn aktīvi izīrētas konferenču un semināru telpas un viesu numuri, tādējādi palielinot sabiedrības apgrozījumu un klientu skaitu. Sākta arī jaunas mājaslapas "hotelkolonna.com" izveide, kas klientiem atvieglos viesnīcas rezervāciju.

2015.gada uzņēmuma mērķis ir saglabāt viesnīcu, restorānu un skaistumkopšanas salonu apgrozījumu, kā arī viesnīcu noslogojumu pērnā finanšu gada līmenī.

SIA "Reho" sastāvā ir sešas viesnīcas: "Konventa sēta", "Kolonna Hotel Brigita", "Kolonna Hotel Rīga", "Kolonna Hotel Cēsis", "Kolonna Hotel Rēzekne", "Kolonna Hotel Kuldīga", kā arī trīs restorāni, sešas kafejnīcas un viens bārs: restorāns "Rozalija", restorāns "Alexis", restorāns "Ambiente", bārs "Golf Bar", kafejnīca "Cafe Brigita", kafejnīca "Lidojošā vimba", kafejnīca "Cafe Popular", kafejnīca "Cafe Popular Sniegā Žagarkalnā", kafejnīca "Cafe Popular Sniegā Cīruļkalnā" un kafejnīca "Cafe Popular Mežaparkā".

SIA "Reho" reģistrēta 1991.gadā. Tās vienīgā īpašniece kopš 2012.gada augusta ir SIA "Kirk Investments". Savukārt "Kirk Investments" 76,02% daļu kopš šī gada janvāra pieder IPAS "Lawrence Asset Management" un pa 11,99% Uldim Cipstam un Ilzei Jansonei-Saulītei.

"Lawrence Asset Management" ar vēsturisko nosaukumu "Kolonna Asset Management" ir SIA "Kolonna Invest", kam sākts maksātnespējas process, "Villa Serviss", "DBH Ltd Baltics" un "LK Invest" īpašniece. "Lawrence Asset Management" vienīgā valdes locekle ir Ieva Plaude-Rēlingere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!