Foto: LETA

Administratīvā apgabaltiesa otrdien atteikusies ierosināt tiesvedību un vērtēt Šveices uzņēmuma "Stadler" blakussūdzību par Administratīvās rajona tiesas lēmumu atļaut turpināt apjomīgo jauno vilcienu iepirkumu, informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa.

Apgabaltiesa otrdien atteikusies ierosināt apelācijas tiesvedību saistībā ar "Stadler" blakussūdzību par Administratīvās rajona tiesas 25.janvāra lēmumu neapturēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmuma darbību un atļaut AS "Pasažieru vilciens" turpināt Latvijas vēsturē par vērienīgāko uzskatīto 429,24 miljonus latu vērto iepirkumu un slēgt līgumu ar Spānijas kompāniju "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A." (CAF).

Apgabaltiesa lēmumā konstatējusi, ka Administratīvās rajona tiesas 25.janvāra lēmums, ar kuru noraidīts "Stadler" lūgums par apstrīdētā IUB lēmuma darbības apturēšanu, ir pārsūdzams Senātā, nevis apgabaltiesā.

Tādēļ apgabaltiesa otrdien nolēmusi nosūtīt "Stadler" blakussūdzību izskatīšanai pēc piekritības Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentam.

Otrdien pieņemtais apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

CAF iepriekš pagarināja piedāvājumu šajā konkursā.

Arī valdība iepriekš deva atļauju turpināt jaunu vilcienu iepirkumu.

PV iepirkums paredz līdz 2015.gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus.

Spānijas kompānija konkursā ieguvusi tiesības uz 610,76 miljonus eiro (429,24 miljonus latu) vērto līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!