Foto: LETA

Valdība šodien nolēma Liepājas domes opozīcijas deputātu Jāni Vilnīti Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdē nomainīt ar Liepājas ostas nomnieku asociācijas atbalstīto Āri Ozoliņu.

Kā ziņots, uzņēmuma "Liepājas papīrs" valdes priekšsēdētājs un Liepājas domes opozīcijas deputāts Vilnītis savu nomaiņu SEZ valdē uzskata par politisku lēmumu. Pašlaik bezpartejiskais deputāts Vilnītis atzina, ka faktiski lēmums par viņa nomaiņu esot "aizkavējies".

Vilnītis atzina, ka pats būtu vēlējies turpināt darbu Liepājas SEZ valdē, jo Liepājas SEZ teritorija aizņem 65% no Liepājas un tur notiekošais ir ļoti būtisks pilsētai kopumā. Turpmāk vairs neesot SEZ valdē, Vilnītim kā domes opozīcijas deputātam vairs nebūs pieejama tik plaša informācija par SEZ notiekošo. "Tāpēc biežāk un aktīvāk uzdosim jautājumus," atzina Vilnītis.

Liepājas dome savukārt atbalstījusi SIA "Terrabalt" valdes locekļa Ozoliņa kļūšanu par Liepājas SEZ valdes locekli.

Liepājas SEZ pārvaldes augstākā lēmējinstitūcija ir SEZ valde, kam ir pakļauts Liepājas SEZ pārvaldes izpildaparāts. Liepājas SEZ valdē darbojas deviņi valdes locekļi.

Liepājas ostas pārvaldīšanu nodrošina Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde, kura līdz ar Liepājas SEZ izveidošanu 1997.gadā ir pārņēmusi Liepājas ostas pārvaldes funkcijas un saistības. Liepājas SEZ pārvalde ir valsts un pašvaldības izveidota pārvaldes institūcija, kas Liepājas SEZ teritorijā veic ar Liepājas SEZ likumu un Likumu par ostām noteiktās funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!