Foto: Kadrs no video
Video platforma "YouTube" pirmdien, 19. martā, publicēja paziņojumu, kurā teikts, ka visi video, kuri satur šaujamieroču salikšanas vai to piederumu instalēšanas pamācības, tiks bloķēti, vēsta CNN.

"Mēs regulāri veicam darba vadlīniju atjaunināšanu un pielāgošanu mūsu standartiem. Šaujamieroču pārdošana "YouTube" platformā ir aizliegta jau ilgu laiku, tomēr nu esam informējuši sabiedrību, ka tiks mainīti nosacījumi arī tiem video, kas satur šaujamieroču vai to piederumu reklamēšanu," atklāja "YouTube" pārstāvis.

Runasvīrs papildināja, ka "YouTube" jaunais algoritms sāks darboties aprīlī. Kompānija skaidroja, ka ieroču demonstrēšanas video netiks aizliegti.

Pēc jaunā likuma tiks aizliegti video, kuros ietverti norādījumi par to, kā izgatavot vai uzstādīt ieroci, munīciju, mājās gatavojamu trokšņa slāpētāju vai citus šaujamieroču piederumus. Aizliegti būs arī tie video, kas satur pamācības par šaujamieroču pārveidošanu automātiskā ierocī.

Pēdējo dienu laikā "YouTube" ar ieročiem saistītu videoklipu kanālu pārvaldītāji publicējuši dažādus nievājošus videoklipus par platformas jaunajiem regulējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!