Foto: DELFI
Ja sniegs un sals pieturēsies visas tuvākās dienas, tad jau svētdien, 8.decembrī, ap pusdienlaiku "Žagarkalnā" varētu atvērt pirmo - Cīruļkalna trasi, informēja "Žagarkalna" komunikācijas speciālists Vadims Kameņevs.

Kā norādīja "Žagarkalna" saimnieks Juris Žagars, šonakt uz kalna ir gaidāmais vajadzīgais sals -3 grādi. Ja tas iestāsies, tad naktī tiks ieslēgti sniega pūtēji. "Patlaban Cēsu apkaimē ir -0,1 grāds, ceram uz -3 naktī, tad varēsim šaut sniegu. Pie pozitīva scenārija kalnu varēsim atvērt svētdien, jo sniegs būs jāpūš divas naktis."

Kā liecina "Žagarkalna" mājaslapā ievietotā informācija, Cīruļkalna trase ir 180 metrus gara, tā ir salīdzinoši stāvākā no visām bāzes nogāzēm. Reljefs ir vienmērīgs un līdzens.

Pēc Kameņeva teiktā, 2013./2014.gada ziemas sezona tiks atklāta vien tad, ja šodien un rīt gaisa temperatūra pieturēsies mīnusos un arī sniega sega turpinās krāties. Kalna bāzes pārstāvis arī atzina, ka mākslīgā sniega pūšana ir iespējama vien pie vismaz -3 grādu temperatūras vai aukstākiem laika apstākļiem, tādēļ, ja šodien un rīt kļūs siltāks, sākotnējos sezonas atklāšanas plānus šonedēļ nāksies pārcelt uz vēlāku laiku.

Kā pastāstīja Kameņevs, pēc Cīruļkalna atvēršanas, līdz ko laika apstākļi būs tam labvēlīgi, tiks atvērtas arī pārējās trases.
Pērn "Žagarkalns" ziemas sezonu sāka 1.decembrī un tā noslēdzās aprīļa vidū.

Jau ziņots, ka lielāko slēpošanas trašu piedāvājums pārsvarā apmeklētājiem tiks atvērts nākamās nedēļas nogalē. "Žagarkalns" patlaban ir vienīgā trase, kas apmeklētājiem savu piedāvājumu plāno atvērt jau šonedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!