Foto: F64

Zāļu lieltirgotavas "Recipe Plus" apgrozījums pērn sasniedzis 131,11 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Salīdzinot ar 2012.kalendāro gadu, kad apgrozījums bija 127,34 eiro, tas ir pieaugums par 3%. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn sasniedza 10,5 miljonus eiro, kas ir par gandrīz 2% mazāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 10,77 miljoni eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā atzīmēts, ka "Recipe Plus" pērn bija fokusēta starptautiskās tirdzniecības attīstības virzienā, kā arī uz visu procesu efektivitātes palielināšanu. Tas attiecas gan uz pārvaldes procesu, gan izdevumu optimizāciju un klāsta palielināšanu.

Uzņēmums "Recipe Plus" pērn paplašinājis klāstu, sākot sadarbību ar vairākiem kosmētikas preču zīmoliem, bērnu pārtikas un medicīnas preču zīmoliem, kā arī uztura bagātinātāju ražotājiem.

Zāļu lieltirgotava arī turpmākajos gados plāno saglabāt stipras pozīcijas izaugsmes nostiprināšanai Latvijas farmācijas tirgus līdera lomā. Saskaņā ar Zāļu valsts aģentūras datiem "Recipe Plus" tirgus daļa Latvijā sasniegusi 31%.

Izvērtējot pagājušā gada darbības rezultātus, ir pieņemts lēmums par 2013.gada un iepriekšējā gada peļņas izmaksu dividendēs, teikts vadības ziņojumā.

Recipe plus" dibināta 1995.gadā, tās vienīgais īpašnieks ir vietējais holdings AS "Repharm". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 643 416 eiro. "Recipe Plus" ar medikamentiem un medicīnas precēm nodrošina 750 Latvijas aptiekas un vairāk nekā 100 medicīnas iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!