Foto: LETA
Komentējot Nīderlandes tiesas lēmumu, kas liek "Spirits International" pārtraukt "Stolichnaya" un "Moskovskaya" degvīnu tirdzniecību Nīderlandē, Beļģijā un Luksemburgā, AS "Latvijas balzams" (LB) norāda, ka apjoms, kas tiek ražots tālākai izplatīšanai minētajās valstīs, ir nebūtisks, un šis lēmums neatstās ietekmi uz uzņēmuma tālāko saimniecisko darbību.

Arī "SPI Group", kas ir "Stoli Group" mātes uzņēmums, pēc kura pasūtījuma Latvijā tiek ražoti degvīni "Stolichnaya" un "Moskovskaya", ir izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka joprojām ir abu minēto preču zīmju īpašnieks vairāk nekā 190 pasaules tirgos, izņemot Krieviju, un izvērtēs iespējas un turpmākos soļus saistībā ar šo lēmumu, portālam "Delfi" skaidro LB komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

Hasana arī apstiprina, ka Latvijā tiesas lēmuma dēļ ražotnē darbinieku skaits nebūs jāsamazina. 

Jau vēstīts, ka Krievija atguvusi tiesības uz "Stolichnaya" un "Moskovskaya" degvīnu zīmoliem pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas cīņas Nīderlandes tiesā ar uzņēmēju Juriju Šefleru.
Roterdamas apgabaltiesa trešdien nolēmusi, ka šīs divas preču zīmes, ar kurām marķētais degvīns tiek ražots arī Šeflera kontrolētajā uzņēmumā "Latvijas balzams", pieder Krievijai.

Šis lēmums liek Šeflera Nīderlandes uzņēmumam "Spirits International" nodot tiesības uz šīm preču zīmēm Krievijai vai samaksāt soda naudu 100 000 eiro apmērā un saņemt papildu naudassodu 50 000 eiro dienā.

Tāpat tiesas lēmums liek "Spirits International" pārtraukt "Stolichnaya" un "Moskovskaya" degvīnu tirdzniecību Nīderlandē, Beļģijā un Luksemburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!