Foto: Publicitātes foto
Zivju pārstrādes rūpnīca SIA "Piejūra" sākusi eksportu uz Ķīnu, kļūstot par pirmo Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumu, kas uzsācis sadarbību ar šo valsti, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Pirmās kravas Ķīnu sasniegušas jau jūnija beigās. Turp nogādāti šprotu konservi un auksti kūpinātu lašu produkti. Drīzumā uz Ķīnu tiks transportētas nākamās kravas, iekļaujot arī saldētos zivju produktus – zivju pirkstiņus un burgerus, pastāstīja uzņēmumā.

"Pēc veiksmīgas dalības izstādē ''Sial China 2015'' šajā pavasarī, šobrīd esam uzsākuši eksportu uz Ķīnu. Priecājamies, ka esam vieni no pirmajiem Latvijas zivrūpniecības uzņēmumiem, kuriem ir izdevies iekļūt šajā valstī. Ceram, ka pārdošanas apjomi tikai pieaugs," norādīja "Piejūras" tirdzniecības un mārketinga vadītājs Māris Daude.

Neraugoties uz to, ka eksports uz Krieviju ir pilnībā apstājies, saskaņā ar uzņēmuma pārstāvju pausto, "Piejūrai" ir izdevies palielināt kopējo apgrozījumu par 20%, salīdzinot šī gada pirmos sešus mēnešus ar šo pašu periodu pērn.

Tuvākās nedēļas laikā uzņēmumā tiks uzsākta nākamā modernizācijas kārta, investējot 1,5 miljonus eiro. Pēc modernizācijas rūpnīcā būs iespējams ražot saldētus produktus, kādus Latvijā vēl neviens neražo, skaidroja "Piejūrā".

Jau ziņots, ka Ķīnas sertifikācijas un akreditācijas administrācija oficiāli atļāvusi Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem sākt produkcijas eksportu.

Uzņēmums SIA "Piejūra" ir dibināts 1995.gadā Nīcas novadā un nodarbojas ar augstākās kvalitātes zivju pārstrādes produktu ražošanu. Uzņēmumā tiek nodarbināti aptuveni 230 cilvēki. 2013. un 2014.gadā rūpnīcas modernizācijā kopumā investēti 5,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!