Foto: LETA

Līdzšinējā veikalu tīkla ”Iki” operatora SIA ”Palink” rīkotājdirektore Dace Zundure ir nolēmusi aiziet no uzņēmuma, un viņas vietā par jauno uzņēmuma vadītāju iecelts Roberts Ziminskis, kurš līdz šim ieņēma mazumtirdzniecības vadītāja amatu, portālu ”Delfi” informēja uzņēmumā.

Ziminskis pievienojās ”Palink” grupai pirms trim gadiem, kļūstot par uzņēmuma tirdzniecības procesu departamenta vadītāju. Vēlāk viņš karjeru turpināja Latvijā, kļūstot par SIA ”Palink” mazumtirdzniecības vadītāju, bet pēdējā laikā vadīja veikalu tīklu ”Cento” Lietuvā.

”Visa uzņēmuma vārdā vēlos pateikties Dacei Zundurei par ieguldīto darbu ”Palink” veiksmīgākos un ne tik veiksmīgos brīžos, kā arī novēlēt panākumus turpmākajā karjerā. Uzskatu, ka SIA "Palink" jaunais vadītājs Roberts Ziminskis spēs stiprināt sadarbību starp uzņēmumu un tā akcionāriem, kā arī veicināt SIA "Palink" sekmīgu attīstību, nostiprināt tā pozīcijas tirgū un veicināt esošo "Iki" pircēju lojalitāti un jaunu piesaisti,” saka "UAB Palink” ģenerāldirektors Emils Stefanovs.

Jau vēstīts, ka "Palink" zaudējumi 2011.gadā sasniedza 8,68 miljonus latu, ka bija 2,8 reizes vairāk par kompānijas 2010.gada zaudējumiem - 3,08 miljoniem latu. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 73,55 miljoni lati, par 0,8% pārsniedzot 2010.gada 72,97 miljonu latu apgrozījumu. 2009.gadā "Palink" apgrozījums bija 43,96 miljoni latu, bet zaudējumi - 8,13 miljoni latu.

No 2011.gada zaudējumiem 4,4 miljonus latu veidoja uzkrājumi - pamatā ilgtermiņa ieguldījumiem, kas veikti laikā no 2005. līdz 2009.gadam. Uzņēmumam neizdevās izpildīt noteiktos mērķus, un iemesls bija ieilgušais centralizācijas process un ar to saistītais darbs ar piegādātājiem un minimālo pasūtījumu apjomiem.

2011.gada 31.decembrī "Palink" īstermiņa saistības pārsniedza apgrozāmos līdzekļus par 2,27 miljoniem latu. Īstermiņa saistībās iekļauts parāds mātes sabiedrībai 3,06 miljonu latu apmērā.

"Iki" veikalu operators SIA "Palink" ir trešā lielākā mazumtirdzniecības ķēde Latvijā, kā arī viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs.

"Palink" mātes uzņēmums "UAB Palink" pārvalda "Iki" veikalu tīklu Lietuvā, kas ir lielākā veikalu ķēde valstī. "UAB Palink" "Iki" tīklu attīstībā Lietuvā un Latvijā plāno ieguldīt aptuveni 600 miljonus litu (122 miljonus latu). Līdz šī gada beigām "Palink" plāno Latvijā atvērt vienu jaunu "Iki" veikalu, bet līdzšinējās darbības laikā uzņēmums Latvijā ir radījis vairāk nekā 1200 darbavietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!