Foto: DELFI

Žurnāla "Ir" izdevējs "Cits medijs" pagājušajā gadā strādāja ar 809 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga divas reizes un bija 2578 eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskais "Cita medija" finanšu pārskats.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Liene Vilnīte norādīja, ka apgrozījuma lielāko daļu veidoja ieņēmumi no izdevniecības izdoto žurnālu pārdošanas abonentiem un mazumtirdzniecībā, pārējos ienākumus — reklāmas ieņēmumi un attīstības projekti ārpus izdevējdarbības. "Neraugoties uz tirgus lejupslīdes tendencēm, "Cits medijs" ieņēmumi no abonēšanas 2014.gadā ir auguši par 8%. Lēnām un stabili pieaug abonentu loks, 2014.gadā sasniedzot turpat 8000 abonentu," norādīja Vilnīte.

Viņa piebilda, ka "Cits medijs" pozitīvo finanšu rezultātu 2014.gadā nodrošināja arī biznesa attīstība ārpus izdevējdarbības. "2014.gadā zīmolam "Ir" radīti jauni produkti, kas saistīti ar informācijas un kultūras sfēru plašākā nozīmē. Piemēram, "Ir" Bērnu nometnes, "Ir" Interesanti darbnīcas jeb personības izaugsmes semināri, "Ir" Domubiedru koncertu un teātru apmeklējumi. Šo virzienu plānots attīstīt arī turpmāk," sacīja Vilnīte.

"Cits medijs" izdod nedēļas žurnālu "Ir", biznesa žurnālu "Ir Nauda" un ceturkšņa žurnālus "Ir Brīvdienas" un "Ir Domuzīme".

2013.gadā "Cits medijs" strādāja ar 800 tūkstošu eiro apgrozījumu un 1261eiro peļņu.

Žurnālu un periodisko izdevumu izdevējs "Cits medijs" ir dibināts 2010.gada februārī un pieder vairākām privātpersonām. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 194,5 tūkstoši latu (276,8 tūkstoši eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!