Foto: DELFI

AS "Cits medijs", kas izdod nedēļas žurnālu "Ir", 2013.gadā guvis peļņu 886 latu (1260 eiro) apmērā, informē izdevniecības valdes priekšsēdētāja Liene Vilnīte.

Iepriekšējā gadā uzņēmuma peļņa bija 2324 lati (3306 eiro), iepriekšējos divos darbības gados kompānija piedzīvoja zaudējumus.

"Cita medija" apgrozījums 2013.gadā bija 562 302 lati (800 tūkstoši eiro). Ieņēmumi no žurnāla "Ir" pārdošanas veidoja 65% no apgrozījuma un abonentu skats pērn pieaudzis.

Uzņēmums aizvadītajā gadā izdevis arī speciālizdevumus "Dziesmusvētki" un "Tautas frontei 20". Tāpat tas iesaistījies jauna ikmēneša žurnāla "Ir Nauda" izveidē.

"AS "Cits medijs" jau 2012. un arī 2013.gadā ir pierādījis, ka ar tirgū esošajiem produktiem – žurnālu "Ir" un portālu "ir.lv"- spēj segt savas izmaksas un strādāt ar peļņu. Tādēļ 2014.gadu esam sev pieņēmuši kā jaunu izaicinājumu gadu, attīstot jaunus produktus un biznesa virzienus," stāsta Vilnīte.

Pērn uzņēmums izstrādājis vairākus attīstības projektus, no kuriem divu īstenošana jau sākusies. Proti, martā iznācis pirmais jauna ceturkšņa žurnāla "Ir Brīvdienas" numurs. Tāpat "Cits medijs" iecerējis jaunu biznesa virzienu "Ir Interesanti", kas veidots uz žurnāla lasītāju lojalitātes programmas "Ir Domubiedri" bāzes. Tas ietver mācības un dažādus pasākumus redzesloka paplašināšanai šādos virzienos: dzīvesstils, kultūra, praktiskas darbnīcas profesionālai un personiskai attīstībai, nometnes bērniem.

Uzņēmuma interneta mājaslapā publicētā informācija liecina, ka tā akcionāri ir virkne privātpersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!