Foto: DELFI

Žurnāla "Ir" izdevējs – AS "Cits medijs" pērn reģistrējis jaunu interneta domēnu "irir.lv", kas turpmāk aizvietos portālu un žurnāla mājas lapu "ir.lv", portālam "Delfi" apstiprināja medija galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Sociālajos medijos publicētā paziņojumā medijs vēsta, ka "interneta domēna "ir.lv" īpašnieks mums ir paziņojis, ka kaut kādi vārdā nenosaukti pircēji esot gatavi par šo domēnu maksāt 50 000 eiro".

Sarunā ar "Delfi" Ločmele uzsvēra, ka jauna interneta adrese neko medija darbā nemainīs, jo tā zīmols un saturs arī turpmāk būs tas pats. "Uzskatām, ka mūsu vērtība ir saistīta ar mūsu darbu, nevis interneta domēna adresi," norāda redaktore.

Viņa skaidro, ka jau piecus gadus medijs nomā šo domēnu no īpašnieka. Pirms neilga laika īpašnieks informējis, ka kāds anonīms pircējs vēloties šo domēnu iegādāties. "Ir" savukārt uzskata šādu piedāvājumu par aizdomīgu un nevēlas tādā iesaistīties. Tādēļ komanda izlēmusi "pārcelties" uz jaunu domēnu.

Kā liecina vietnes "nic.lv" informācija, domēns "ir.lv" pieder Edmundam Zālītem. Portālam "Delfi" viņš apstiprināja, ka pērnā gada rudenī kāds cilvēks piedāvājis par 50 000 eiro iegādāties Zālītes īpašumā esošo domēnu. Viņš piedāvājis medijam gūto peļņu dalīt uz pusēm, ko gan "Ir" vadība noraidījusi. Zālīte domēna "ir.lv" tīkotājiem atteicis un tagad pircēji darījumā vairs neesot ieinteresēti.

Tā kā šī gada martā beidzas ar mediju noslēgtais līgums par domēna nomu, tā īpašnieks vērsies pie žurnāla ar ierosinājumu pārskatīt nomas maksu, kas saskaņā ar viņa sacīto ir "pārdesmit lati" mēnesī, un to palielināt līdz 200 eiro mēnesī.

Mainīt nomas maksu "Cits medijs" nav vēlējies un paziņojis par domēna maiņu. "Man nekas nemainās turpināšu lietot domēnu kā savu personīgo lapu," atzīst Zālīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!