Foto: LETA
Zviedru kompānijas "Eolus Vind AB" meitaskompānija SIA "Eolus" Latvijā pagaidām iecerējusi izveidot piecus vēja parkus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pašlaik izveidoti pieci uzņēmumi, kas strādā pie konkrētu vēja parku izveides. Tie ir SIA "Pienava wind", SIA "Melderi wind", SIA "Audruves wind", SIA "Virzas wind" un SIA "Gulbji wind".

Kā teica SIA "Eolus" valdes loceklis Gatis Galviņš, kopumā šie uzņēmumi plāno uzstādīt pāri par 50 vēja turbīnām ar kopējo jaudu aptuveni 200 megavati.

Tās ir tikai sākotnējās ieceres, un turpināsies darbs pie jaunu uzņēmumu izveides.

Kā ziņots, "Eolus" plāno ražot lētāku vēja enerģiju. Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas datiem 2012.gadā no vēja stacijām obligātā iepirkuma gaitā elektroenerģija tika iepirkta vidēji par 7,5 santīmiem par kilovatstundu. Galviņš norāda, ka "Eolus" ir gatavs ražot elektrību par 8,6 eiro centiem (sešiem santīmiem).

SIA "Eolus" ir meitasuzņēmums vienam no lielākajiem vēja parku attīstītājiem un operatoriem Skandināvijā - "Eolus Vind AB".

Māteskompānija kopš 1990.gada līdz 2013.gada 31.augustam uzstādījusi 417 vēja turbīnas ar kopējo jaudu 613,4 megavatstundas, kas atbilst 23% Latvijas elektroenerģijas sistēmā uzstādītās jaudas.

Kompānijas vadība 2010.gada nogalē pieņēma lēmumu paplašināties arī Latvijas virzienā, tāpēc 2011.gada 14.martā tika nodibināta meitaskompānija SIA "Eolus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!